Ana içeriğe atla

Beslenme ve Diyetetik Bölümünün Erasmus+ Projesi kabul edildi

21.07.2023

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ortakları arasında yer aldığı Erasmus+ Projesi kabul edildi. Proje kapsamında Doç. Dr. Indrani Kalkan ve Öğr. Gör. Fatmanur Özyürek Arpa, Kırgizistan’da düzenlenen yaz okuluna eğitimci olarak katıldı.

beslenme_diyatetik.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ortakları arasında yer aldığı ve Uluslararası Kırgızistan Üniversitesinin koordinatör olduğu “Building Educational and Research Capacities in Nutrition and Dietetics in Central Asia (BERNICA)” başlıklı Erasmus+ Projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye hak kazandı. 3 yıl sürecek olan projenin ana hedefi arasında Orta Asya’da bulunan ülkelerin beslenme ve diyetetik alanındaki eğitim ve araştırma kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirerek toplum sağlığını iyileştirmeyi hedefleyen projenin takım liderleri arasında Prof. Dr. Gülgün Ersoy ve Doç. Dr. Indrani Kalkan yer alıyor. Dr. Öğr. Üye. Hande Bakırhan ve Öğr. Gör. Merve Güney Coşkun ise takım üyeleri arasında.

KIRGIZİSTAN ISSYK KUL’DA YAZ OKULU DÜZENLENDİ

Proje kapsamında Doç. Dr. Indrani Kalkan ve Öğr. Gör. Fatmanur Özyürek Arpa, Kırgızistan’ın Issyk Kul şehrinde düzenlenen yaz okuluna eğitimci olarak katıldı. 25 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen yaz okuluna Türki Cumhuriyetlerden kursiyerler katıldı. Yaz okulunda beslenme ve diyetetik müfredatında yer alan temel konular ile ilgili eğitim, seminer ve atölye çalışmaları düzenlendi.

Son Güncelleme Tarihi: 21/07/2023 - 18:53