Cumhuriyetin 100.Yılında Sosyal Bilimler Projesi

29.10.2023

Toplumsal Katkı Komisyonu

2023_30914_UNV_TOPLUMSAL_KATKI_KOMISYONU_CUMHURİYETIN_100.YILINDA_SOSYAL_BILIMLER_PROJE_AFISI_page-0001.jpg

“Cumhuriyetin 100.Yılında Sosyal Bilimler Projesi” Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bilimler alanındaki 100 yıllık yolculuğunu bir araya getiren ve bu alandaki bilgi birikimini paylaşmayı amaçlayan bir derlemedir.

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinin özverili çalışması olarak hazırlanan proje, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik kalkınmasına bilimsel katkı yapmayı hedeflemektedir.

Proje sonucunda elde edilen eserde sosyal bilimler disiplinlerinden Bankacılık, Çevirmenlik, Dış Ticaret, Halkla İlişkiler, İnsan Kaynakları, İşletme, Lojistik, Maliye, Muhasebe, Radyo Televizyon, Havacılık, Sosyal Hizmetler ve Spor Yönetimi alanlarındaki 100 yıllık gelişim ve geleceğe dair bir vizyonun izleri sunulmaktadır. Bu çıktılar, sosyal bilimlerin Türkiye'deki evrimine dair önemli bir kaynak oluşturacaktır.

Proje editörlüğü Prof. Dr. Rana ATABAY KUŞÇU, Öğr. Gör. Tayyar TEPE ve Öğr. Gör. Elif YURTOĞLU PEK tarafından yapılmış olup, eserin hedef kitlesi öğrenciler, akademisyenler ve sosyal bilimler alanına ilgi duyan herkesi içermektedir.

Proje, Cumhuriyetin yeni yüzyılına armağanımızdır…

Son Güncelleme Tarihi: 23/11/2023 - 11:24