Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan THE Impact Rankings 2023 genel sıralamasında ilk 1.000'de yer aldık

30.05.2023

Üniversiteler, Birlemiş Milletler tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının (SKA) hayata geçirilmesi sürecinde en önemli aktörler arasında görülmektedir.

Üniversiteler gerçekleştirdikleri faaliyetlerle başta nitelikli eğitim olmak üzere insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, iklim eylemi, eşitsizliklerin azaltılması, sorumlu tüketim ve üretim, sağlıklı bireyler ve amaçlar için ortaklıklar amaçlarına katkı sunmaktadır.

Günümüzde üniversitelerin SKA’lara katkılarının uluslararası endekslerle ölçümlenmesi önem kazanmıştır.

Bu alanda en önemli endeksler arasında yer alan THE Impact Ranking’de İstanbul Medipol Üniversitesi olarak bu sene yükselişimiz devam etmiştir. Özellikle “Sağlıklı Bireyler” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması” maddelerinde üniversitemiz çok önemli katkılarda bulunmuştur.

İstanbul Medipol Üniversitesi THE Impact Rankings 2023 genel sıralamasında ilk 1.000'de yer “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” alanında Türkiye genelinde ilk 5’te, dünya genelinde ise 201-300 sıralamasında yer almıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 20/06/2023 - 11:34