ARA DÖNEM MUAFİYET SINAVI SONUÇLARI HAKKINDA

09.02.2024

6.2.2024 Salı günü yazılı kısmı ve 8.2.2024 Perşembe günü konuşma kısmını gerçekleştirdiğimiz 2023-24 Akademik Yılı Ara Dönem İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı sonuçları MEBİS üzerinden öğrencilerimizin aldıkları puanları ile birlikte açıklanmıştır.

Öğrencilerin MEBİS üzerinde gördükleri sınav notu nihai notları olup, "Muaf" ibaresini gören öğrenciler hazırlıktan muaf olmuşlardır.

Yapılan sınavın yazılı kısmından 60 ile 74 puan arası alan öğrenciler konuşma sınavına girmeye hak kazanmışlardır fakat konuşma sınavından başarısız olan öğrenciler "muaf" olamamışlardır. Bu durumda olan öğrencilerimizin MEBİS üzerinden gördükleri not konuşma sınavı sonucudur ve konuşma sınavına katılmaya hak kazanabilmek için gerekli olan ve yazılı kısımdan alınan 60-74 arası puan ile ilgisi yoktur.

Ayrıca, web sitemizde yayınlanan 7.2.2024 tarihli "Ara Dönem Muafiyet – 6 Şubat Sonuçları ve 8 Şubat Konuşma Sınavı Listesi" duyurusunda açıklanan listede yapılan sehven hata sebebiyle muaf olan bir çok öğrencimiz durumlarını "hazırlık okuyacak" şeklinde görmüşlerdir. Yapılan hatanın fark edilmesi üzerine güncel notlar MEBİS üzerinden paylaşılmıştır. Öğrencilerimizin bugün itibariyle sadece MEBİS üzerindeki notlarını ve durumlarını dikkate almalarını rica ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 09/02/2024 - 15:28