Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Siber Sistemler

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Siber Sistemler doktora

Elektrik, Elektronik ve Siber Sistemler Mühendisliği (EESSM) yüksek lisans ve doktora programları İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılmıştır.

Bu programların temel amacı evrensel bilim ve teknolojinin ilerlemesine katkı sağlayacak projeler gerçekleştirmek ve araştırmacılar yetiştirmektir. Bunun yanı sıra programlarımız uygulamalı araştırmayı ön plana çıkararak ülkemizin ihtiyaç duyduğu üniversite ve endüstri işbirliği konularında da öncü olmayı hedeflemekteyiz.

Alanında uluslararası düzeyde başarıya sahip öğretim üyelerinden eğitim alma ve beraber araştırma çalışmaları yürütme imkânına sahip olacak olan mezunlarımız, sanayi şirketleri, araştırma merkezleri, devlet kurumları ve benzer kuruluşlar bünyesinde çalışma ya da akademik kariyerlerine devam etme gibi seçeneklere sahip olacaklardır.

Türkiye'nin enerji, nanoteknoloji, siber güvenlik, büyük veri, haberleşme sistemleri, biyomedikal gibi kritik alanlarda ilerleme göstermek ve bu alanlarda öncü bir rol üstlenmek hedeflerine ulaşabilmesi için çok ciddi çalışmalar yapması ve bunları uluslararası alana aktarabilmesi gerekmektedir. Biz yüksek lisans ve doktora programlarımız ile birlikte Türkiye'nin bu vizyonuna katkı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz ve hedefliyoruz.

Ekleme Tarihi: 06/06/2022 - 10:32Son Güncelleme Tarihi: 23/10/2023 - 10:58