Ana içeriğe atla
Medipol Üniversitesi

SBMYO Müdürü Prof. Kuşçu: Üniversiteli olmanın ayrılacağını yaşatıyoruz

31.07.2025

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) Müdürü Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu, aday öğrencilere seslendi. “Sosyal bilimler alanında kaliteli, uygulamalı ve geleceğe dönük bir eğitim almak istiyorsanız İstanbul Medipol Üniversitesi SBMYO sizi bekliyor.” diyen Kuşçu, Medipol SBMYO’nun staj imkânları, akredite programları ve uluslararası projeleriyle fark yarattığını vurguladı.

Rana_Atabay_Kuscu

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu, tercih dönemindeki aday öğrencilere hitap ederek SBMYO’nun sunduğu imkanlar hakkında bilgi verdi. 2015 yılından bu yana yaklaşık 14 bin öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Kuşçu, “SBMYO olarak hem özel sektör hem de kamu için donanımlı, uygulama odaklı, alanına hâkim bireyler yetiştiriyoruz. Modern kampüs ve dersliklerimizde, günümüzün teknoloji ihtiyaçlarına uygun bir eğitim ortamı sunuyoruz; öğrencilerimize sadece bilgi değil, bir üniversiteli olmanın ayrıcalığını da yaşatıyoruz.” dedi.

AKREDİTE PROGRAMLARLA KALİTE BELGESİ
SBMYO bünyesinde yer alan Bankacılık ve Sigortacılık ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarının, ulusal akreditasyon kurumu MEDEK tarafından 4 yıl süreyle akredite edildiğini vurgulayan Kuşçu, bu programların aynı zamanda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi logosunu taşıma hakkı kazandığını aktardı. Öğrencilerin uluslararası deneyim kazanmasına da önem verdiklerini belirten Kuşçu, “SBMYO’lu öğrenciler Avrupa Birliği projelerinde de aktif rol alıyor. Son iki yılda, iki farklı Erasmus Gençlik Projesi hibe almaya hak kazandı. Böylece öğrencilerimiz proje yazımı, yönetimi ve uluslararası iş birlikleri konularında kendilerini geliştiriyor, CV’lerine değer katıyor.” ifadelerini kullandı.

UYGULAMALI EĞİTİM VE STAJ OLANAKLARI
Kuşçu, staj imkânlarına da dikkat çekerek, “İkinci sınıf güz ve bahar dönemlerinde 12 haftalık stajlar sayesinde öğrencilerimiz, sektörde deneyim kazanıyor. Bu stajlar, mezun olduklarında taşıyacakları diplomanın değerini kat kat artırıyor. Mezunlarımız, alanlarında aranan, nitelikli profesyoneller olarak iş hayatına güçlü bir başlangıç yapıyor. Siz de sosyal bilimler alanında kaliteli, uygulamalı ve geleceğe dönük bir eğitim almak istiyorsanız, İstanbul Medipol Üniversitesi SBMYO sizi bekliyor.” diyerek öğrencilere çağrıda bulundu.

DGS İLE LİSANS EĞİTİMİNE DEVAM İMKÂNI
SBMYO bünyesinde; Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Lojistik, Mahkeme Büro Hizmetleri, Maliye, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sosyal Hizmetler olmak üzere toplam 11 farklı program bulunuyor. Tüm programlarda uygulamalı eğitim ön planda tutuluyor. Özellikle ikinci sınıf güz ve bahar dönemlerinde zorunlu olarak gerçekleştirilen 12 haftalık stajlarla öğrenciler sektörel deneyim kazanıyor. Bu sayede SBMYO mezunları, iş dünyasına adım atmadan önce pratik bilgi ve tecrübeyle donatılıyor.

Meslek Yüksekokulu mezunları, eğitimlerini Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans seviyesine yükseltebiliyor. DGS’yi başarıyla tamamlayan öğrenciler, dört yıllık açık öğretim ya da örgün öğretim programlarına geçiş yapabiliyor. İstanbul Medipol Üniversitesinin lisans programlarında da ön lisans mezunları için her yıl belirli sayıda DGS kontenjanı ayrılıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 25/02/2026 - 09:04



Bilgi / Destek Butonu