Ana içeriğe atla

“Türkiye 2025 yılına kadar 3 milyon kadına istihdam sağlayacak”

20.11.2019

İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen ‘Global Girişimcilik Zirvesi’nde konuşan KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Özsan, Türkiye’nin 2025 yılına kadar 3 milyon kadına istihdam sağlayacağını söyledi.

girisimcili

İstanbul Medipol Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü tarafından “Global Girişimcilik Zirvesi” düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan zirvede Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet, Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Özsan, Global Miles Kurucu Ortağı Serdar Salepcioğlu ile Pegasus Yönetim Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy öğrencilerle bir araya geldi. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Babacan zirvenin açış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasına kişisel gelişim serüveninden bahsederek başlayan Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet ise Türkiye’nin girişimcilik anlamında çok zengin bir ülke olduğunu söyledi. Farklı insanlara temas etmenin fikir üretimini artıracağını kaydeden Gözet, “Sadece yaptığınız işe odaklanırsanız etrafınızı göremezsiniz ve fırsatları değerlendiremezsiniz. Türkiye girişimcilik anlamında çok zengin bir ülke. Çarşıya çıktığınız zaman esnafın girişimci olduğunu görürsünüz, tek farkları start-up değiller.” dedi.
ÖZSAN: TÜRKİYE'DE İŞ HAYATINDA YER ALAN KADIN SAYISI 9 MİLYON 
KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Özsan ise Türkiye’nin 2025 yılına kadar üç milyon kadını istihdama kazandırmayı hedeflediğini ifade etti. KAGİDER’in ekonomik ve sosyal anlamda kadını güçlendirmek için çalıştığını belirten Özsan şöyle dedi: “Ekonomik büyümenin ve kalkınmanın yolu kadınları ekonomiye katmaktan geçiyor. Bunu başarabilirsek kapsayıcı bir ekonomiye de sahip oluruz. G-20, 2025 yılına kadar 25 milyon kadını istihdama katmanın sözünü verdi. Türkiye ise 2025 yılına kadar 3 milyon kadını istihdama kazandırmayı hedefliyor. Türkiye’de iş hayatında yer alan kadın sayısı yaklaşık 9 milyon. Bu sayının artması gerekiyor ama bu artış da tek başına yeterli değil. Asıl meselemiz, kadınların karar verici konumda olmasını sağlamak. Erkeklerin kulağına küpe olsun; kadın - erkek eşitsizliğini önemseyin; çünkü kadın - erkek ücret oranlarında yüzde 20 gelir eşitsizliği var. Türkiye, kadınların istihdama katılma oranında ilerleyiş sağlasa da OECD ülkeleri arasında sonuncu durumda. Cinsiyet ayrımı sebebiyle OECD genelinde en çok gelir kaybı yaşayan ekonomiye sahibiz. G-20 ülkeleri arasında ise kadınların iş gücüne katılımında Suudi Arabistan ve Hindistan ile birlikte son sıradayız.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:27