Tıp öğrencileri, MEDKON’da bir araya geldi

29.04.2024

2. MEDKON Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi sona erdi. İki gün süren kongrede tıp öğrencileri psikiyatri, girişimsel radyoloji ile plastik ve estetik cerrahi olmak üzere 3 temel oturumu takip etti.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi tarafından 27-28 Nisan tarihlerinde “2. MEDKON Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi” düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan kongrede psikiyatri, girişimsel radyoloji ile plastik ve estetik cerrahi olmak üzere üç temel oturum gerçekleşti. “Almanya’da Hekimlik, Keşif Tıbbı, Tıpta Yapay Zekâ, Tıp ve Hukuk, USMLE ve ABD’de Uzmanlık, İlaç Sektöründe Hekim Olmak” başlıklı özgün konuşmaların da yer aldığı kongrede öğrencilerin mesleki gelişimi için 17 etkileşimli atölye düzenlendi. Öğrenci sunumlarının da yer aldığı kongrenin açış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan gerçekleştirdi. Karacaoğlan, tıp alanında geleceğin liderlerini bir arada görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Karacaoğlan, şöyle dedi: “Hepiniz sağlık sektöründe geleceğin öncü isimleri olma potansiyeline sahip yeteneklersiniz. Bu alanda büyük bir tutku ve azimle ilerliyorsunuz. Sizin gibi parlak zihinlerin bir araya gelmesi, gerçekten ilham verici. Hekimlik, sadece bilgi ve beceri değil, aynı zamanda insanlık ve şefkat gerektirir. Hastalarınızı anlamayı ve onlara destek olmayı ihmal etmeyin.”

Son Güncelleme Tarihi: 02/05/2024 - 09:45