Sağlık Bilimleri Fakültesi ‘Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü’ kazandı

04.07.2022

d

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen ‘2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’ni kazananlar YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından açıklandı. İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, ‘Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü (Yeşil Bayrak)’ kazandı. 114 üniversiteden toplam 1074 başvurunun yapıldığı yarışmada 84 üniversite toplam 384 bayrak almaya hak kazandı. Engelsiz Üniversite Ödülleri, “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Program Nişanları” olmak üzere iki ayrı alanda veriliyor. Engelsiz Üniversite Bayrakları, “Mekânda erişilebilirlik (turuncu bayrak)”, “Eğitimde erişilebilirlik (yeşil bayrak)” ve “Sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik (mavi bayrak)” olmak üzere üç kategoride değerlendiriliyor. Programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına ise “Engelsiz Program Nişanı” veriliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 13/07/2023 - 12:10