Prof. Silahtaroğlu’nun patenti tescillendi

14.06.2023

gokhanhoca.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Silahtaroğlu’nun “Makro Sistemi ile Programlanabilen ve Öğrenebilen Robot Sistemi” başlıklı patenti Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edildi. Patenti alınan robot, kendiliğinden navigasyon öğrenebilirken programlanma özelliğiyle görüntülediği yerin rotasını öğrenip başlangıç noktasına geri dönebiliyor. Çok amaçlı kullanılabilen robot hakkında konuşan Prof. Silahtaroğlu, patentin topluma fayda sağlayacağını söyledi. Robotun insanların işini kolaylaştıracağını ifaden eden Silahtaroğlu, şöyle dedi: “Tescillenen patent, güvenlik hizmetlerinden hizmet sektörüne ve tehlikeli alanlara girip çıkmaya kadar birçok konuda hizmet etme kapasitesine sahip. Tescili alınan bu sistem gelecekte daha fazla avantaj sağlayacak. Yapay zekanın eklenmesiyle robot konuşabilecek ve konuk ağırlayabilecek.”

Son Güncelleme Tarihi: 13/07/2023 - 16:47