Ana içeriğe atla

‘Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi- Eatoloji Sempozyumu’ düzenlendi

21.12.2020

Üniversitemiz öncülüğünde gerçekleşen ‘Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi- Eatoloji Sempozyumu’nda israf ve gıda sorunlarının değerlendirildiği ‘İstanbul Eatoloji Deklarasyonu’na imza atıldı.

d

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile World Eatology Forum iş birliğinde çevrim içi ‘Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi- Eatoloji Sempozyumu’ düzenlendi. Prof. Dr. Gülgün Ersoy ve Doç. Dr. Nihal Büyükuslu’nun başkanlığını yürüttüğü sempozyumda sağlıklı, dayanıklı ve sürdürülebilir gıda sistemi başta olmak üzere israf, yeme bilimi, dünyadaki gıda ve beslenme sorunları ele alındı. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin de değerlendirildiği sempozyumda sağlıklı beslenmenin yaşanabilir bir dünya ile nasıl uyumlu hale geleceğine ilişkin ileriye dönük adımlar da atıldı. Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde gerçekleştirilen sempozyumun sonunda G20 Osaka 2019 Zirvesi’nde Dünya Eatoloji Forumu’nun uzmanları tarafından onaylanan ‘Awaji Adası Deklarasyonu’na uygun olarak ‘İstanbul Eatoloji Deklarasyonu’na imzalar atıldı.

ONUR KONUĞU PROF. DR. SABAHATTİN AYDIN
Uluslararası çok sayıda katılımcının yer aldığı sempozyumun onur konuğu İstanbul Medipol Üniversitesi Kurucu Rektörü- Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın’dı. Sempozyuma ayrıca World Eatology Forum Direktörü Liu Guangweı, BM Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi Kamu Kurumları Bölümü ve Dijital Dairesi Direktörü Juwang Zhu, Bilimsel Lezzet Değerlendirme Akademisi Kurucusu (T.A.S.T.E.) Prof. Peter Klosse, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Selman Ayaz başta olmak üzere gıda endüstrisi temsilcileri, STK yetkilileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 09:38