Mühendislikte ilk doktora öğrencimiz akademisyenliği tercih etti

30.10.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora Programının ilk mezunu olan Filistinli Jehad Mahmoud Hamamreh, Antalya Bilim Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi oldu. Son iki yılda SCI ind..

d

Fen Bilimleri Enstitüsünde doktora çalışmalarına başlayan ve programın ilk mezunu olan Filistinli Jehad Mahmoud Hamamreh, Antalya Bilim Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi oldu. Filistin’de başlayan eğitim hayatını kısa süre Katar’da sürdüren Hamamreh 2014 yılında Medipol’de doktora programına başladı ve geçen süre içerisinde kendi başarı hikayesini yazdı. danışmanlığında “5G ve Ötesi” üzerine çalışmalar gerçekleştiren Hamamreh, Medipol’de geçirdiği dört sene içerisinde 14 teknik ders aldı, son iki yıl içerisinde SCI indeksli dergilerde yayımlanmış 8 makaleye ve uluslararası konferanslarda sunularak yayımlanmış 7 konferans bildirisine imza attı. “Telekomünikasyon” ve “Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Sistemleri” alanında en prestijli uluslararası dergi olarak kabul edilen 20 etki faktörlü “IEEE Communications Surveys & Tutorials” dergisindeki yayınıyla başarısını taçlandıran Dr. Hamamreh’in ayrıca 3 patent başvurusu da bulunuyor. Ülkemizin teknolojik gelişmişlik seviyesine katkıda bulunmaya devam eden Filistinli akademisyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli vurguladığı Orta Doğu’dan başarılı isimlerin ülkemize kazandırılması noktasında da önemli bir rol model.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:59