Hemşirelik öğrencilerinden örnek davranış

30.10.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ‘1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek için broşür dağıtıp, meme kanseri hakkında bilgi verdi. ..

e8027629-3f44-45a5-9c92-04bfc1b5af78-selda_hoca_2.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ‘1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında Unkapanı Yerleşkesi’nde etkinlik düzenledi. Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selda Rızalar ve Öğr. Gör. Ayşe Dost yönetiminde yapılan “Korkma, Meme Kanserinin Farkında Ol” etkinliği çerçevesinde öğrenciler broşür dağıtıp, meme kanseri hakkında bilgi verdi. Hemşirelik Erkek Futbol Takımının da katıldığı etkinlik hakkında konuşan Dr. Rızalar meme kanserinin ülkemizde en sık görülen kanser türü olduğunu söyledi. Kadınlar kadar erkeklerin de meme kanseri hakkında bilinç kazanmasının önemine vurgu yapan Rızalar, şöyle devam etti: ”Meme kanserinden korunmak için beslenmeye dikkat etmek, obeziteyi önlemek ve fiziksel aktiviteyi artırmak oldukça önemli. Meme kanserinde erken tanı ile yaşam şansı yükselir. Öğrencilerimiz de bu bilinçle bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte erkeklerin de meme kanserine karşı bilinçlenmesini amaçladık. Kadınların kanser olma korkusu nedeniyle erken tanı uygulamalarından kaçındıklarını, bu uygulamaları geciktirdiklerini ya da yapamadıklarını biliyoruz. Eğer erkekler de erken tanı konusunda bilinçlendirilirse çevrelerindeki kadınları bu yönde destekler ve cesaretlendirir.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 16:00