Ana içeriğe atla

“Milli sporculara tam burslu eğitim” protokolüne Medipol de imza attı

29.11.2019

Medipol’ün de aralarında olduğu 28 vakıf üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle uluslararası başarı kazanan sporcular tam burslu eğitim görebilecek.

Protokol_web

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile 28 vakıf üniversitesinin temsilcilerinin buluştuğu imza töreninde önemli bir anlaşmaya varıldı. “Vakıf üniversitelerinden Türk sporuna yükseköğretimde yüzde yüz destek” temalı çalışmanın mutabakat metnine, İstanbul Medipol Üniversitesini temsilen Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Öztürk imza attı. İmza törenindeki konuşmasında Türk sporu açısından tarihi bir güne şahitlik ettiklerini söyleyen Bakan Kasapoğlu şöyle dedi: “Milli sporcularımızın yükseköğretime geçişlerine yönelik önemli bir maddi teşvik unsurunu hayata geçirmek üzere bir aradayız. Bu şekilde sporcularımızın, spor bilimleri dışında farklı bir kariyer imkanı yakalamasını ve spor ile eğitim arasında denge kurmasını sağlayacağız. Sporcuların, akademik kariyer ile spora devam etme arasında ikilemde kalmasını önleyeceğiz. Bu iş birliği ile milli sporcular, vakıf üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim görme fırsatına kavuşmuş olacak Hangi bölüm olursa olsun, bir vakıf üniversitesini kazanan milli sporcumuz, yüzde yüz burslu olarak tahsilini sürdürebilecek. Bu şekilde ailelerin ve sporcuların, 'Okul mu, yoksa spora devam mı?' konusundaki tereddütlerini de büyük ölçüde bertaraf etmiş olacağız.”
 
BAKANLIK BELGESİYLE BURS VERİLEBİLECEK
İmzalanan mutabakat metni kapsamında, gelecek yıldan itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığının vereceği belgeyle sporcu öğrenciler yüzde 100 eğitim bursu alabilecek. Mutabakat kapsamında 28 vakıf üniversitesi, Bakanlık tarafından son 4 yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen sporculara, üniversitelerine yerleşmeleri halinde eğitim öğretim süresiyle sınırlı olmak kaydıyla yüzde 100 oranında eğitim bursu verilmesini, 2020-2021 burs yönetmeliklerinde değişiklik yapmayı, bu durumun Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda da ilanını taahhüt etti. Mutabakata Acıbadem, Altınbaş, Atılım, Bahçeşehir, Beykent, Bezmialem Vakıf, Biruni, Çankaya, Fatih Sultan Mehmet, İstanbul Aydın, İstanbul Esenyurt, İstanbul Gedik, İstanbul Gelişim, İstanbul Kültür, İstanbul Medipol, İstanbul Okan, İstanbul Sabahattin Zaim, İstanbul Ticaret, Kadir Has, Koç, Lokman Hekim, Maltepe, Sabancı, TED, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Türk Hava Kurumu, Ufuk ve Fenerbahçe üniversitelerinden yetkililer imza attı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:20