Ana içeriğe atla

Mehmet Akif Ersoy vefatının 85.yılında anıldı

05.01.2022

İstiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 85.yılında İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte anıldı

istiklal1-8bf6c1b8-2356-4246-94a6-258caa1a3d0b.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörlüğü ve İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte İstiklâl Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 85.yılında anıldı. Medya Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Can Ceylan konuşma gerçekleştirirken seslendirme sanatçısı Mehmet Emin Avanaş, İstiklâl Marşı’nı seslendirdi. Konuşmasında İstiklâl Marşı’nı ‘bir heyecan fırtınası, bir manifesto’ olarak tanımlayan Büyükaslan, Mehmet Akif Ersoy’un “Marş benim değil, milletimindir” dediğini ve bu nedenle İstiklal Marşı’nı Safahat’a eklemediğini söyledi. Büyükaslan, Safahat’ın ise hayatın içindeki kısımları samimiyet ve yalın dille anlatan unutulmaz bir eser olduğunu vurguladı. 

CEYLAN: ERSOY HALKLA GÜÇLÜ BİR İLİŞKİ KURMUŞTU
Dr. Öğretim Üyesi Can Ceylan ise Mehmet Akif Ersoy’un kuvvetli iletişim becerileri doğrultusunda ‘Milli Mücadele’de halkla güçlü bir ilişki kurduğunu ifade etti. Ersoy’un sözünün eri biri olduğunu anlatan Ceylan, “Akif, karlı bir kış günü arkadaşıyla Çapa’ da buluşmak üzere konuşmuştur fakat hava koşullarından dolayı arkadaşı gelmemiştir. Mehmet Akif, o soğuk havaya rağmen sözünün arkasında durup Beşiktaş’tan Çapa’ya yürüyerek gitmiştir.” dedi. 
Etkinlikte Ersoy’un sanatsal yönüne de değinilirken sanatı doğu-batı ayrımı yapmadan benimsediği, musikiye önem verdiği ve çeşitli müzik aletlerini çalabildiği vurgulandı. Ersoy’un ney enstrümanına olan ilgisine değinen Ceylan, Neyzen Tevfik’ten ders aldığını anlattı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:52