Medipol, TÜBİTAK ve ULAK arasında 6G iş birliği

28.10.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi, ULAK Haberleşme ve TÜBİTAK BİLGEM arasında 6G çalışmaları kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi, TÜBİTAK BİLGEM ve ULAK Haberleşme arasında iş birliği protokolü yapıldı. 6G standartlarına yönelik patent geliştirme çalışmaları için yapılan protokolü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Arslan, TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Dr. Ali Görçin ve ULAK Genel Müdürü Zafer Orhan imzaladı. İmzaların ardından açıklamalarda bulunan Arslan, protokolün 6G ekosistemini güçlendireceğini söyledi. Konuşmasında gençlere de seslenen Arslan, “6G teknolojileri için gece gündüz çalışarak Türkiye’yi kablosuz haberleşme merkezlerinden birisi haline getirmek istiyoruz. Üniversitelerimiz, endüstrimiz ve enstitülerimizle beraber 6G teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik iş birliğinin sağlanması ve doğru bir ekosistem oluşturulması için ciddi adımlar atıyoruz. Bu ekosistemin ve tarihi adımların parçası olmak isteyen, ARGE’ye meraklı, özellikle uygulamalı ARGE alanında doktora yapmak isteyen gençlerimizi aramızda görmek istiyoruz.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:47