Ana içeriğe atla

Medipol Tıp ve UTF’den Türkiye’de bir ilk

23.02.2022

Medipol ile Arkansas College of Osteopathic Medicine arasında yapılan anlaşma ile Medipol öğrencileri eğitim ve stajlarının bir bölümünü kolaylıkla ABD’de tamamlayabilecek.

TıPUTF-752ffe1d-22e4-4335-95a7-7c933c5d313e.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp ve Uluslararası Tıp Fakülteleri ile ABD’den Arkansas College of Osteopathic Medicine (ARCOM) arasında Momerandum of Understanding (MoU) anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında, Tıp ve Uluslararası Tıp Fakülteleri öğrencilerinin değişimi ve stajları başta olmak üzere akademik iş birliğinin artırılması gibi konularda ortak çalışmalar hayata geçirilecek. Türkiye’deki tıp fakülteleri arasında bir ilk olma özelliğini taşıyan anlaşmadan Medipol öğrencileri ücretsiz yararlanabilecek. Anlaşma ile Medipol öğrencileri eğitim ve stajlarının bir bölümünü kolaylıkla ABD’de tamamlayabilecek.

REKTÖR CERAN: MEDİPOL’E DUYULAN GÜVEN PERÇİNLENDİ
Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından geçtiğimiz yıllarda akredite edilen Medipol Tıp, bu anlaşmayla ABD’de de güven sağlamış oldu. İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, ARCOM ile yapılan anlaşmanın Medipol’e duyulan güveni uluslararası anlamda perçinlediğini söyledi. Medipol Tıp’ın TEPDAD tarafından 2025 yılına kadar akredite edildiğini hatırlatan Ceran şöyle dedi: “Dünya Sağlık Örgütünün sağlık sistemi çıktılarında ölçülen dört parametreden birisi İngilizce tabirle ‘responsive’dir. ‘Responsive’; insanların içinde bulunduğu toplumun değerlerine, beklentilerine, inançlarına saygı duyarak ihtiyaçlarını gidermek anlamına gelir. Sağlık sisteminin böyle bir çıktı elde etmesi için topluma duyarlı bir eğitimden geçmiş sağlık ordusuna ihtiyaç var. Bu anlamda İstanbul Medipol Üniversitesi başarılı öğrencilerin bir üniversite eğitiminde aradığı bilim insanı olabilecekleri altyapıyı, anadil seviyesinde İngilizce öğrenecekleri bir eğitimi ve yurt dışı deneyimi ile profesyonel ağlarını geliştirme olanaklarını bir arada sunmaktadır. Medipol Tıp ve UTF, öğrencilerine uluslararası düzeyde araştırma imkânı sağlayan Türkiye’deki ilk ve tek fakülteler.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:51