Ana içeriğe atla

Medipol Teknoloji Transfer Ofisi’nden genç girişimcilere destek

27.08.2020

İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, genç girişimcilere destek olarak dış pazarlara açılmalarına yardımcı oluyor.

medipol_tto-b04c219b-afe8-47b7-bfbc-b09deb901a

İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi İlker Köse, ofis bünyesinde genç girişimcilere destek sağladıklarını söyledi. Türkiye’de genç girişimcilere özel bir önem verildiğini kaydeden Köse şöyle dedi: “Merkezimizde girişimcilerimizin girişimlerinin prototiplerini yapmaya imkân sağlayacak laboratuvarlar sağlıyoruz. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik laboratuvarlarımız var. Üç boyutlu yazıcılarımız var. Elektromekanik laboratuvarımız var. Buralarda geliştirecekleri prototiplerle ürünlerinin ön çalışmasını yapabiliyorlar. TÜBİTAK ve benzeri fonlara bizim yardımımızla başvurabiliyorlar. Fon alırlarsa gerçekleşme çalışmasını burada yapabiliyorlar. Daha sonra alacakları yatırımlar için de melek yatırımcılar ve diğer risk sermaye gruplarından yatırım getirmek için kendilerine yardımcı oluyoruz. Gerekli ise yurt dışında bir şube açmalarına yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda dış pazarlara satış yapma konularında da yardımcı oluyoruz.”

100’DEN FAZLA SANAYİ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin 2014 yılında kurulduğunu kaydeden Köse şöyle devam etti: “Hocalarımıza bilgiyi üretmeleri için proje destek ofisimizle destek oluyoruz. Ürettikleri bilgide ticari bir değer varsa patent ofisimizle buluşlarını alıyoruz. Hocalarımızın bilgilerini sanayiye aktarmak için üniversite-sanayi iş birliği ofisimizle yardımcı oluyoruz. 100’den fazla sanayi sözleşmemiz var. 200 civarında patent başvurumuz var. Tescillerimiz de gelmeye başladı. 550 kadar proje başvurumuz, 130 kadar devam eden kabul edilmiş bilimsel araştırma projemiz var.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansında yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 10:37