“Lüks konutlar barınma amacıyla değil prestij için tercih ediliyor”

29.05.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Elif Yurtoğlu Pek, son yıllarda artan lüks konutların barınma amacıyla değil prestij sahibi olmak için tercih edildiğini söyledi.

7f2de500f47b-Elif_Yurtoglu_Pek.JPG

Medipol Üniversitesi İMÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Elif Yurtoğlu Pek, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen “Uluslararası Bilimsel Araştırmalar-İnsan ve Toplum Bilimleri Konferansı”na katıldı. 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen konferansta Yurtoğlu, “Konut Algısının Değişiminde Lüks Konut Sitelerinin Rolü” başlıklı bir bildiri sundu. Son yıllarda artan lüks sitelerin barınma amacının ötesine geçtiğini söyleyen Pek, bu konutların prestij sahibi olma, sosyal imkanlara kolay erişim, güvenli hissetme, benzer ekonomik gelire sahip kişilerle yaşayarak yoksul kesimden ayrılma gibi ihtiyaçlara cevap verir hale geldiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:42