Ana içeriğe atla

İbrahim Ethem Hamamcı, Zürih Üniversitesini tercih etti

16.07.2022

İstanbul Medipol Üniversitesindeki eğitimini tamamlayan 2016 LYS Birincisi İbrahim Ethem Hamamcı, doktora için tercihini İsviçre Zürih Üniversitesinden yana kullandı.

d

2016 yılında LYS Birincisi olarak İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesini tercih eden ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde çift anadal yapan İbrahim Ethem Hamamcı, doktora yapmak için İsviçre’yi tercih etti. Ivy League’de yer alan Yale ve Pensilvanya gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinden burslu doktora teklifleri alan Hamamcı, tercihini İsviçre Zürih Üniversitesi doktora programından yana kullandı. Zürih Üniversitesinde araştırma görevlisi olacak olan Hamamcı, akademik çalışmalarını Zürih Üniversite Hastanesi ve Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü Yapay Zekâ Merkezi ile sürdürecek. Makine öğrenmesi ve medikal görüntü işleme alanlarında uzmanlaşacak Hamamcı’nın doktora danışmanlığını ise Prof. Dr. Bjoern Menze yapacak. 

WELLMAN ARAŞTIRMA MERKEZİNDE ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK
İlk olarak Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Genel Hastanesi bünyesindeki Wellman Araştırma Merkezi’nde çalışmalarına başlayacak olan Hamamcı, daha sonra İsviçre’ye giderek doktora çalışmalarına devam edecek. 2016 yılında İstanbul Medipol Üniversitesini tercih ederek kariyeri açısından önemli bir karar verdiğini ifade eden Hamamcı şöyle dedi: “Medipol’den mezun olmanın gururunu yaşıyorum. Dünyanın en prestijli üniversitelerinden teklif almamda çift anadal programı kapsamında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile geliştirdiğim projeler etkili oldu. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Ceran ve akademik danışmanım Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kemal Özdemir olmak üzere üzerimde emeği olan bütün hocalarıma teşekkür ederim.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:03