Ana içeriğe atla

GSTMF öğrencileri sürdürülebilirlik için mobilya tasarladı

19.01.2023

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri sürdürülebilirlik üst başlığı altında mobilyalar tasarladı. Tasarlanan mobilyalar, düzenlenen sergiyle izleyicilerin beğenisine sunuldu.

anafoto

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından “Mobilya Tasarımı’ dersi kapsamında “Ersa Mobilya İş Birliğiyle Sürdürülebilirlik İçin Tasarla” adlı sergi düzenlendi. Ersa Mobilya ve Teknoloji Transfer Ofisinin destekleriyle Güney Kampüs’te açılan sergide öğrenciler sürdürülebilirlik üst başlığı altında oturma birimi, sehpa, dolap ve kitaplık ürün tiplerinden birini seçerek tasarımları ziyaretçilerin beğenisine sundu. İş birliği kapsamında öğrencilerimiz yeni malzemelerin getirdiği tasarım olanaklarını, farklı malzemelerin birbiriyle olan uyumunu, sürdürülebilir mobilya tasarım prensiplerini dikkate alarak özgün, esnek, yeni koşullara uygulanabilen ve çevreye duyarlı projeler üretme imkânı elde etti.

ÜÇ SEMİNER DÜZENLENDİ

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Attila Dikbaş’ın da katıldığı sergi açılışının öncesinde üç ayrı seminer düzenlendi. İş birliği kapsamında ilk seminerde Mediol TTO, tasarım tescili ve TÜBİTAK BİDEB 2209-B programı hakkında öğrencilere bilgi verdi. İkinci seminerde de GSTMF’den Dr. Öğr. Üye. Tolga Kılıç ve Araştırma Görevlileri Meriç Musaoğlu ile Zübeyde Keskin ‘Sürdürülebilir Mobilya Tasarımı’ üzerine seminer verdi. Son seminerde ise ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, Tasarım Merkezi Müdürü Cansu Ata, AR-GE Direktörü Cem Tuğcu, İç Mimar Kerem Kırkavak ve Ürün Grup Yöneticisi Hale Güner, “ERSA Mobilya Sürdürülebilirlik Yaklaşımı” başlıklı seminerde tecrübelerini paylaştı.

YARIŞMA SONUCUNDA ÜRETİM VE STAJ DESTEĞİ SAĞLANDI

Sergiyle taçlanan tasarım süreçlerinin öncesinde düzenlenen yarışmada ise değerlendirmeye alınan 212 proje arasından 7 öğrencimiz hazırladıkları projelerle üretim ve staj desteği almaya hak kazandı. Öğrencilerimizden Aslı Sena Şahin ve Esra Yurdunkulu staj desteği; Helen Su Bektaş, Ceren Günay ve Sinem Maraşlı üretim desteği; Zeynep Demir ve Beyza Nur Özerdal staj-üretim desteği almaya hak kazandı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:00