Ana içeriğe atla

Geleceğin diş hekimleri beyaz önlüklerini giydi

08.12.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek hekimliğe ilk adımlarını attı.

A05A6689-2.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Sina Uçkan başta olmak üzere akademisyenler, öğrenciler ve yakınları katılım gösterdi. Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Uçkan, öğrencilere hekimlik mesleğinin simgesi olan beyaz önlüğü giydirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Öğrencilerin yetkin bir diş hekimi olmanın yanı sıra insani değerleri de her zaman muhafaza etmesi gerektiğini vurgulayan Uçkan, şöyle dedi: “Diş hekimliği eğitimi hem öğrenci hem hocalar hem de veliler için çok zor. Bunun farkında olarak kendinizi her alanda yetiştirmeye gayret edin ve iletişim becerilerinizi daha da geliştirin. Sorun, sorgulayın ve araştırın. Beyaz önlükleriniz sizin geleceğinizi temsil ediyor. Mesleğinizin onur ve haysiyetini her zaman koruyun. Mesleğinizi ve insanları sevin. Her zaman daha iyisi yapmak için çaba gösterin. Bunu yaparken kendi sağlığınızı ihmal etmeyin. Hepinize başarılar diliyorum.”

PROF. ATEŞ: BEYAZ ÖNLÜK SORUMLULUKLARI BERABERİNDE GETİRECEK

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Ateş ise yaptığı konuşmada velilere teşekkür etti. Beyaz önlüğün, bazı sorumlulukları beraberinde getirdiğini ifade eden Ateş, “Giyeceğiniz beyaz önlüğün rengi soğukkanlılığı, masumiyeti ve istikrarı temsil ediyor. İnsani ve manevi yükümlülüğü bulunan diş hekimliği mesleğinin ilk adımı olan beyaz önlük giyme törenin yüksek anlam ve öneminin bilinerek bilgi, beceri, vicdani ve ahlaki sorumluluklarınızı asla unutmadan meslek yaşamınızı sürdürmenizi temenni ederim.” dedi. Program, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin önlüklerini giymeleri ile son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:34