Ana içeriğe atla

Gazeteciler Gazze’de yaşananları anlattı

01.11.2023

İsrail-Gazze sınırında yaşananlara tanık olan gazeteciler, Medipol’de düzenlenen panelde gözlemlerini aktardı.

gazze.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından “İsrail Saldırıları ve Gazze: Filistin’den Gelen Gazeteciler Konuşuyor” başlıklı panel düzenlendi. Güney Kampüs’te gerçekleşen programa 24 TV Haber Müdürü İbrahim Güneş, TRT Haber Muhabiri Hüseyin Günay, Anadolu Ajansı Muhabiri Hilal Karyağdı Duran ve Kameraman Metin Yüksel konuşmacı olarak katıldı. Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Müdürü Enes Can’ın moderatörlüğünü yaptığı panelin açış konuşmalarını ise İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan ile Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Özkır gerçekleştirdi. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları devam ederken bölgeden yaptığı yayınlarla gelişmeleri aktaran 24 TV Haber Müdürü İbrahim Güneş, çatışmalarda gazetecilerin hedef olmaya devam ettiğine dikkat çekti. İsrail askerlerinin gazeteci öldürmemeyi bir lütuf gibi anlattıklarını kaydeden Güneş, öldürülen masum çocukların ise Batı medyası tarafından görmezden gelindiğini vurguladı. Güneş, İsrail saldırılarının şiddet sarmalına neden olduğunu ve İsrail’in Gazze’yi tamamen işgal etsen bile ‘vadedilmiş topraklar’ı alana kadar durmayacağını söyledi.

GÜNAY: BİZİM YAŞADIKLARIMIZ DENİZDE BİR DAMLA

Bölgede gelişmeleri takip eden TRT Haber Muhabiri Hüseyin Günay ise İsrail-Gazze arasındaki orantısız güç farkına dikkat çekti. 8 Ekim’de bölgeye ulaştığını ifade eden Günay şöyle dedi: “Bulunduğumuz nokta itibariyle İsrail askerlerini görüntüleyebiliyorduk. Önümüzden sürekli İsrail tankları için mühimmat geçiyordu. O mühimmatın belli bir zaman sonra Gazze’ye atılacağını biliyorsunuz ve bunun üzüntüsü içinde çalışıyorsunuz. Bir savaşı güçlü ülkenin cephe arkasından takip etmek daha kolay. Gazze’ye uygulanan zulmü görerek çalışmak ise çok zor. Öte yandan bölgede görev yaparken yaşadıklarımız Gazze’de yaşananların yanında denizde damla gibi. Orada yapılan zulmü görünce ‘Yemek yiyemedik, karnımız aç’ demek açıkçası bana biraz saygısızca geliyor. Çünkü insanlar orada kuru ekmek ve suya bile muhtaç halde.”

DURAN: TEYİT HATTI ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPTI

Anadolu Ajansı Muhabiri Hilal Karyağdı Duran ise sıcak çatışmanın yaşandığı bölgede yanlış haber yapma lükslerinin olmadığını kaydetti. Haberdeki tek bir kelimenin dahi önemli olduğuna vurgu yapan Duran, bölge ile ilgili çok fazla dezenformasyonun yapıldığına dikkat çekti. Bölgede farklı kaynaklardan aldıkları bilgilerle haberlerini teyit etmeye çalıştıklarını ifade eden Duran, Anadolu Ajansı Teyit Hattı’nın da bu anlamda çok önemli işler yaptığını söyledi. Bölgede yaşananları kayıt altına alan Anadolu Ajansı Kameramanı Metin Yüksel de savaş bölgelerinde çalışırken özellikle korkuyu yönetebilmenin önemli olduğunu belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 19/12/2023 - 08:51