Culduz: Çevrim içi dil eğitiminde en başarılı yöntem hibrit model

25.01.2021

İstanbul Medipol Üniversitesi Dil Okulu Müdürü Murat Culduz, çevrim içi dil eğitiminde en başarılı yöntemin hibrit model olduğunu söyledi.

muratculduz-99807022-339b-4e16-b5a5-beba0314a561.jpg

2020 yılına damgasını vuran COVİD-19 salgını eğitimden ticarete, sosyal hayattan eğlenceye kadar hemen hemen hayatın bütün alanlarını etkiledi. Salgının dönüşüme uğrattığı alanların başında da hiç kuşkusuz eğitim geliyor. Yüz yüze eğitimin sınırlandığı dönemde, dil kurslarına yönelen kişiler de eğitimlerine devam edebilmek için büyük oranda online eğitime yöneldi. Konuyla ilgili Anadolu Ajansına açıklamalarda bulunan İstanbul Medipol Üniversitesi Dil Okulu Müdürü Murat Culduz, dil öğreniminde en önemli unsurun öğrencinin öğrendiklerini kullanabilmesi olduğunu söyledi. Online eğitimin başarılı bir şekilde yapılabilmesi için tavsiyelerde bulunan Culduz şöyle dedi: “Online eğitim mümkünse en az sayıda öğrenci ile yapılmalı. İlgisiz isteksiz öğrenciler bu yöntemi kullanmak yerine yüz yüze eğitime ve başka rekabet koşullarına yönlendirilmeli. Sınavlar mümkünse yüz yüze yapılmalı. Beceri kombinasyonu dengeli olmalı, özellikle okuma ve yazma için ödev ve proje gibi farklı eğitim teknikleri kullanılmalı. Tecrübelerime dayanarak online dil eğitiminde en başarılı yöntemin hibrit model olduğunu düşünüyorum.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansında yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 03/01/2023 - 16:13