Ana içeriğe atla

440 Hertz Topluluğu’nun ‘Bir Başka Hazan’ albümü dinleyiciyle buluştu

30.12.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanefi Özbek’in 16 bestesinden oluşan ‘Bir Başka Hazan’ albümü dinleyicilerle buluştu.

konser2-

Çocuk yaşta başlayan müzik tutkusunu hiç kaybetmeyen İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanefi Özbek, tamamı kendi eserlerinden oluşan ‘Bir Başka Hazan’ albümüyle dinleyicilerin karşısına çıktı. Kavacık Güney Kampüs’te düzenlenen konserde Prof. Özbek’e kanunda İstanbul Medipol Üniversitesi Türk Müziği Bölümü Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Volkan Gidiş, kemanda ise Öğretim Görevlisi Şaban Gölge eşlik etti. Eser aralarında yaptığı konuşmalarda Türk Müziğine olan ilginin yeterli olmadığından yakınan Özbek, makamlarımız hakkında bilgiler sundu. Nikrîz makamının önemini anlatan Özbek, Türklerin gittiği her yere hicaz ve nikrîz makamlarını taşıdıklarını, bu makamların adeta oraya gittiğimizin nişanesi olduğunu söyledi.
 
"LÂ SESİ KAİNATIN SESİDİR"
440 Hertz Topluluğu’nun ismine de açıklık getiren Özbek, 440 Hertz’in lâ sesinin frekansı olduğunu söyledi. Lâ sesinin kainatın sesi olduğunu kaydeden Özbek, aynı zamanda Türk Müziğinde birçok makamın da bu sesle başladığını söyledi. Özbek şöyle dedi: “Müziğe 11 yaşında Batı Müziğiyle başladım, daha sonra halk müziğine yöneldim. 42 yıldır müzikle uğraşıyorum. Sanatta makam mevki yoktur, sanatkâr da dinleyen de aynı konumdadır. Dinleyen ne kadar kaliteli olursa sanatçı da o kadar kaliteli eserler üretir.”
 
10 FARKLI MAKAMDA 16 BESTE MEVCUT
İstanbul Medipol Üniversitesi Türk Müziği Bölümü Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Volkan Gidiş ise Özbek’in bestelerinin enstrümantal müziğe katkı sağlayacak eserler olduğunu söyledi. Tambur, kanun ve kemanın Türk Müziğinin önemli enstrümanları arasında yer aldığını ifade eden Gidiş şöyle dedi: “Türk Müziğinde enstrümantal eser yapan besteci neredeyse yok denecek kadar az. Albümde 10 farklı makamdan 16 beste mevcut. Bu anlamda 440 Hertz Topluluğu olarak çıkardığımız albüm, ülkemizde enstrüman müzik icra edenler için geliştirici bir kaynak niteliğinde.”
 
TÜM MÜZİK PLATFORMLARINDAN DİNLENEBİLİYOR
Müzisyenliğinin yanı sıra akademisyenlik görevini de sürdüren Prof. Özbek’in bestelerinden oluşan albüm, Youtube, Spotify ve Fizy’nin de aralarında olduğu tüm müzik platformlarından dinlenebiliyor. ‘Bir Başka Hazan’da muhayyerkürdi, hicaz, hüzzam, nikrîz, bestenigâr ve nihâvend başta olmak üzere Türk Müziğinin en seçkin makamlarından 16 eser yer alıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:02