Ana içeriğe atla

21. Ulusal Sinirbilim Kongresi’nde SABITA’ya ödül

17.07.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Bolu’da düzenlenen 21. Ulusal Sinirbilim Kongresi’nden ödülle döndü.

sabita.jpg

21. Ulusal Sinirbilim Kongresi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde Bolu’da düzenlendi. Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilim Derneği (TUBAS) tarafından düzenlenen kongreye beyin ve sinir sistemi üzerine araştırmalarıyla tanınan 500’den fazla bilim insanı katıldı. İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (SABİTA), kongrede araştırmacıların projeleri için gerekli olan ileri görüntüleme teknolojileri, laboratuvar analizleri ve deneysel hayvan hizmetlerini sergiledi. SABİTA’ya bağlı araştırma merkezlerinden biri olan Sinirbilim Araştırmaları Merkezinden çok sayıda araştırmacı ise kongre boyunca etkili sunumlar yaptı. Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu ve Prof. Dr. Bahar Güntekin ile Sinirbilim ve Rejeneratif Tıp Araştırma Grubundan Dr. Mehmet Şerif Aydın çeşitli sempozyumlarda oturum başkanlığı yaptı.

SABİTA’DAN SEKİZ ARAŞTIRMACI SUNUM YAPTI

Dört gün süren kongrede Dr. Öğr. Üye. Neşe Ayşit, “Fare Modellerinde Nörodejenerasyon” konulu, Dr. Mevhibe Sarıcaoğlu ise “Bilişsel İşlevlerin İncelenmesinde Elektroensefalografi (EEG) ve Fonksiyonel Yakın Kızılötei Spektroskopi (fNIRS) Tekniklerinin Birlikte Kullanımı ve Analizi” başlıklı sunumunu yaptı. Prof. Dr. Bahar Güntekin ve Dr. Tuba Aktürk de “Kognitif Sinirbilim Araştırmalarında EEG Sinyal Analizi” konulu bir kurs düzenledi. SABİTA’dan sekiz genç araştırmacı da sözlü ve poster sunumu gerçekleştirdi. İrem Doğanoğlu ve Esra Nur Yiğit araştırmalarını sözlü olarak sunarken, Buse Balaban, Fatma Aydın, Enes Doğan, Zehra Değirmenci ve Zeynep Yıldız ise poster sunumlarıyla çalışmalarını sergiledi. Kongrede “Akut inmeye Karşı Terapötik Hipotermiyi İndüklemek için Kemogenetik ve Optogenetik Yaklaşımlar” konulu poster sergileyen Ayşenur Özpınar sunumuyla birincilik ödülünü elde etti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/07/2023 - 14:04