10 Kasım etkinliği

10.11.2022

Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84. yıl dönümünde Medipol’de düzenlenen törende anıldı.

10kasimhaber.jpg

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayata veda edişinin 84’üncü yıl dönümünde İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen törenle anıldı. Üniversite girişinde yapılan anma törenine akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. Törende bir konuşma gerçekleştiren Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Omurtag, Atatürk’ün her daim akıllarda ve yüreklerde olacağını söyledi. Atatürk’ün ölümünün ardından 84 yıl geçmesine rağmen halen geleceğe ışık tutmayı sürdürdüğünü kaydeden Omurtag, “57 yıllık hayatı millete adanmışlık içinde geçti. O ve silah arkadaşları emperyalleri yurdumuzdan söküp attı, Cumhuriyeti bizlere armağan etti. Arkasında feyz alacağımız ilkeler bıraktı. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.” dedi. Omurtag’ın konuşmasının ardından Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:41