Ana içeriğe atla

Türk Kahve Kültürü ve Geleneği’nin Yaşatılması

05.12.2023

Toplumsal Katkı Komisyonu

2023_30964_UNV_Toplumsal_Katki_Komisyonu_Turk_Kahve_Fincan_Tk_Projesi_Afis.jpg

Bu projenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi’nin kendi tasarım ve üretim yetkinliğini kullanarak Türk Kahvesi’nin milli marka değerine ve rekabet gücüne katkıda bulunmak için özgün bir Türk Kahvesi fincan seti ortaya çıkarmaktır. Beş yüz yıldır Türk toplumu için derin anlamlara sahip bir içecek olan Türk Kahvesi’nin geleneksel pişirme ve tüketim örüntülerine uygun bir tasarım ile gelecek nesillere aktarımını sağlamak başat hedef olarak öne çıkmaktadır. Tüketici gözünde Türk Kahvesi içimine yeni bir yorum getirerek yabancı kahve türlerine göre çekiciliğini korumak; aynı zamanda üniversite ve toplum arasında, kahve tüketimi ve geleneksel değerlerin güncel yorumu üzerinden yeni bir bağ kurmak hedef çerçevesini tamamlamaktadır.

Türk Kahvesi’nin özgün yanlarından biri olan kumda pişirme yönteminden ilham alan tasarım, kum dalgalarının akışını fincan ve tabağa yansıtmakta; böylece kumun sıcaklığını ocaktan sofraya, dahası kahvenin sosyal bağlamına yani muhabbete taşımaktadır. İstanbul Medipol Üniversitesi’nin görsel kimlik öğelerini de taşıyan tasarım, böylelikle üniversitenin kendi bünyesinden doğan yaratıcı ve teknik bilgiyi formda temsil etmekte, toplumla muhabbete ortak etmektedir. Toplumumuzun ruhunda kırk yıl hatırla özdeşleşen Türk Kahvesi’nin nice kırk yıllara ulaşması dileğiyle başlatılan bu projenin toplumla buluşması, kültür dünyamıza öneli bir katkı sunmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 05/12/2023 - 11:35