Göçmenler, Ekonomiye Katkıları ve Bu Katkıların Önündeki Engeller

26.12.2022

akdeniz_araştırma_merkezi

İstanbul Medipol Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi (MEDAR) olarak Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacılar için çok boyutlu kamu politikasının biçimlendirilmesine katkı sağlamayı konu alan çalıştaylar dizisine devam ediyoruz.

Bu çerçevede konunun dört tarafını; sığınmacıları, kamu kurumlarını, akademiyi ve STK’ları bir araya getirip hem genel kamu politikasını hem de o aya özel gündemi ve sorunları konuşmayı amaçlayan üçüncü yuvarlak masa toplantısı 26.12.2022 tarihinde gerçekleştirildi.
MEDAR Yönetim Kurulu tarafından koordine edilen ve Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Öztürk ve Öğr. Gör. Elif Yurtoğlu Pek’in ortak moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Göçmenler, Ekonomiye Katkıları ve Katkıların Önündeki Engeller" başlıklı yuvarlak masa toplantısı, ufuk açıcı fikir ve tartışmalara sahne oldu. Kurumlarını temsilen İstanbul Ticaret Odası, Kızılay Anadolu Yakası Toplum Merkezi, Ümraniye SGK, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Platformu, Öziplikiş Sendikası, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İnsan Hakları ve Sosyal Güvenlik Forumu, Suriye Diyalog Merkezi, Şam Forumu, Harmoon Derneği, Pek Danışmanlık, 10'lar Medya ve üniversitemiz akademisyenleri ile İSG birimi katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte sığınmacıların Türkiye ekonomisindeki yeri, katkılarının düzeyi, mevcut potansiyelin aktüel hale gelmesinin önündeki engeller, mevzuatta yapılması gereken düzenlemeler, istihdam meselesi, medya ve siyasilerin etkisi, gerçek verilerin önemi ve etki analizi üzerine çözüm önerileri getirildi.

Son Güncelleme Tarihi: 31/10/2023 - 15:19