Bocce Sporu İle Nesiller Arası Köprü Gelecek Nesle Bocce’yi Öğretmek

Toplumsal Katkı Komisyonu

2023_30551_Bocce_Sporu_Acilis_Afis.jpg

BOCCE SPORU İLE NESİLLER ARASI KÖPRÜ : GELECEK NESLE BOCCE'Yİ ÖĞRETMEK

Kuşaklar Arası Bocce Projesi, yaşlılar ile genç üniversite öğrencileri arasındaki değerli etkileşimi teşvik etmeyi amaçlayan bir girişimdir. Projemizin temel amacı, yaşlı bireylerin topluma katılımlarını ve genel yaşam kalitelerini artırmak için bocce sporunu kullanmaktır.  Huzurevinde yaşayan yaşlı bocce oyuncularının genç yetişkinlerle deneyimlerini ve bilgeliklerini paylaşarak duygusal ve zihinsel refahlarını artırmalarına olanak tanır.

Projemiz aynı zamanda sosyal katılımın önemini vurgular. Bocce oynama ve öğretme deneyimi sayesinde yaşlılar ve genç yetişkinler arasında güçlü bir topluluk duygusu ve bağlantı oluşturulur. Bu, sosyal izolasyonu azaltmaya ve bireyler arasında anlamlı ilişkiler kurmaya yardımcı olur.

Kuşaklar arası öğrenmeyi teşvik etme amacıyla projemiz, yaşlı bocce oyuncularının bilgi ve becerilerini gelecek nesiller için koruma ve aktarma misyonunu üstlenir. Ergoterapi, yaşlıların aktif katılımını teşvik ederken, topluluklar arası işbirliği ve öğrenmeyi destekleyerek sosyal zorlukları ele alma fırsatı sunar. Böylece, yaşlı ve genç bireyler arasında karşılıklı saygı, takdir ve toplumsal uyum sağlamak için önemli bir araç oluşturur.

Son Güncelleme Tarihi: 30/10/2023 - 09:57