Türkçe Yeterlilik Sınavı Hakkında

19.09.2023

TÜRKÇE HAZIRLIK KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Türkçe Yeterlilik Sınavı Duyurusu

Eğitim Dili Türkçe Olan Bölümlere Kayıtlı Öğrencilerin Dikkatine!!!

Eğitim dili %100 Türkçe veya %70 Türkçe bölümlere kayıt yaptıran öğrencilerin Türkçe Muafiyet-Yeterlilik Sınavı’na girmeleri gerekmektedir.

Kimler Türkçe sınavından muaftır?

Önemli: Türkiye’deki üniversitelerden aldığınız B2-C1 seviye Türkçe yeterlilik sertifikalarını Uluslararası ofise ([email protected] göndermeniz durumunda Türkçe Hazırlık Okulundan muaf sayılırsınız. Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi için bu seviye C1 olarak belirlenmiştir.

Sınava gireceğim tarihi nasıl öğrenebilirim?

Türkçe Hazırlık Okulu tarafından 25.09.2023 tarihlerinde Türkçe Yeterlilik Sınavı düzenlenecektir.

Sınav saat kaçta?

Sınava katılacak öğrenciler en geç saat 10:45’te sınav salonunda olmalıdır. Okuma-yazma sınavının süresi 1 saat 40 dakikadır. Dinleme sınavı 40 dakikadır.

Sınav nerede yapılacak?

Sınav, İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Güney Kampüs B4 katında gerçekleşecektir. (Otopark tarafında arka bahçeden giriş yapılabilir. Öğrenciler, sınav giriş alanında görevliler tarafından sınav alanına yönlendirilecektir.)

Her öğrencinin sınava gireceği derslik ve sıra özel olarak tabloda belirtilecektir. 22.09.2023 tarihinde web sitemizde sınava katılacak öğrencilerin ismi ve sınava katılacakları derslik ilan edilecektir. Sınav için ayrıca başvuru oluşturulmasına gerek yoktur. Sınava yalnızca 22.09.2023 tarihinde ilan edilecek Sınav Dersliği-Öğrenci Tablosunda ismi yer alan öğrenciler katılabilir.

Sınav nasıl yapılacak?

Sınav iki aşamalı olarak düzenlenecektir.

1.Aşama: Dinleme, okuma, yazma alanlarında sınav uygulanacaktır. 1. Aşamanın sonucunda dinleme okuma yazma beceri alanlarından herhangi birinden 13 puanın altında sonucu olan öğrenciler konuşma sınavına katılmaya hak kazanamaz.

2.Aşama: Sınavın 1. Aşamasında tüm beceri alanlarında 13 ve üstü puan alan öğrencilerin isimleri, web sitesinde ilan edilecektir. Sınava katılan öğrencilerin isimleri ve sınava katılacakları gün-saat belirtilecektir. Sınavda herhangi bir beceri alanından 13 altında puan alan öğrencilerin konuşma sınavına katılmadan Türkçe Hazırlık okuması gerekmektedir.

Konuşma sınavının ardından toplam puanına göre B2-C1 seviyesinde olan öğrenciler bölümlerine başlayabilir. Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin bölümlerine başlayabilmeleri için C1 seviyesinde olmaları gerekmektedir.

Sınav yüz yüze yapılacaktır. Online sınav yapılmayacaktır.

NOT: Sınava gelirken tüm öğrenciler; kimliklerini ve kurşun kalemlerini yanında bulundurmalıdır. Ayrıca sınav esnasında öğrencilerin e-mail adresi ve öğrenci numarası bilgileri gerekecektir.

22.09.2023 tarihinde yayımlanacak tabloda ismi olduğu halde sınava katılmayan öğrenciler sınava girme hakkını kaybeder.

Sınav sonuçlarını nasıl öğreneceğim?

Sınav sonuçları Türkçe Hazırlık Koordinatörlüğü web sayfası ve mio.medipol.edu.tr web sayfasında ilan edilecektir.

Kimler başarılı kabul edilecek?

Sınav sonuçlarına göre B2-C1 seviyesinde olduğu tespit edilen öğrencileri Türkçe Hazırlıktan muaf olacaktır.  Seviyelerin puan aralıkları nelerdir?

70 ve üstü = C1

60-69= B2

50-59= B1

40-49= A2

30-39=A1

Sınavda dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri 25 puan üzerinden değerlendirilir. Öğrencinin her beceri için en az 13 puan alması gerekmektedir. Aksi takdirde seviyesi, puanına karşılık gelen seviyenin bir alt seviyesine düşer.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

TÜRKÇE HAZIRLIK OKULU SINAV TAKVİMİ

Dinleme, okuma, yazma sınavı

25 EYLÜL 2023

Dinleme okuma yazma sınavı sonuç ilanı

26 EYLÜL 2023

Konuşma sınavı tarihleri

27 EYLÜL 2023

Sonuçların ilanı

28 EYLÜL 2023

Soru ve sorunlarınız için [email protected]adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: 19/09/2023 - 21:20