Türkçe Yeterlilik Sınav Sonucu Hakkında

26.09.2023

Türkçe Yeterlilik Sınavına katılan öğrencilerin sonuçları 3 kategoride ele alınmıştır.

1. DİREKT GEÇTİ: Sonucu bu şekilde belirtilen öğrenciler, konuşma sınavına gerek kalmadan Türkçe hazırlık eğitiminden muaf tutulmaktadır. Üç dil becerisinden aldığı puanların yüzdeliği %75’in üstünde olan öğrenciler bu bağlamda değerlendirilmiştir.

2. KONUŞMA SINAVINA KATILMALI: Üç dil becerisinden 13’ün üstünde puan alan öğrenciler konuşma sınavına çağrılarak genel değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Öğrenciler belirtilen yer ve saatte konuşma sınavına katılmalıdır.

3. KALDI: Üç dil becerisinden herhangi birinden 13’ün altında puan alan öğrencilerin Türkçe dillerinin yetersiz olduğu kabul edilmiştir. Öğrencilerin konuşma sınavına katılmasına gerek yoktur. Bu kategorideki öğrenciler, hazırlık eğitimi almalıdır.

Konuşma sınavına katılması gereken öğrenciler 29.09.2023 tarihinde, tabloda belirtilen saatte ve derslikte hazır olmalıdır.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Son Güncelleme Tarihi: 26/09/2023 - 22:22