Kültürlerarası Tanıtım Günleri

25.03.2024

2021 döneminde, Ayrımcılığı Önleme ve Eşitlik Ombudsmanlığı ofisi olarak üniversitemizin uluslararası ofisiyle iş birliği yaparak kültürlerarası tanıtım günleri düzenlendi. Bu çalışma, toplumsal uyumun ve kültürel çeşitliliğin öneminin vurgulandığı ve kültürel becerilerin geliştirilmesini amaçlayan çalışmalara odaklandı.

Bu iş birliği çerçevesinde, üniversitemizde farklı kültürlere mensup uluslararası öğrencilerin ve yerel toplum üyelerinin bir araya geldiği etkinlikler gerçekleştirildi. Kültürel tanıtımlar, sergiler, konferanslar, atölye çalışmaları ve gösteriler gibi çeşitli etkinlikler düzenlenerek katılımcıların farklı kültürleri anlamaları ve birbirleriyle etkileşimde bulunmaları sağlandı.

Bu etkinliklerin amacı, toplumsal uyumun teşvik edilmesi ve kültürel çeşitlilikten kaynaklanan zenginliklerin farkındalığının artırılmasıydı. Ayrıca, katılımcıların kültürel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için kültürel etkileşimlere dayalı öğrenme fırsatları sunuldu.

Bu kültürlerarası tanıtım günleri, üniversite ve yerel toplum arasındaki ilişkileri güçlendirdi ve öğrencilerin küresel bir perspektif kazanmalarına katkıda bulundu. Ayrıca, kültürel farkındalık ve hoşgörü gibi değerlerin yaygınlaşmasına destek oldu. Bu çalışma, üniversitenin kültürel zenginliği ve hoşgörü ortamını vurgulayarak toplumsal uyumun sağlanmasına ve kültürel becerilerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 25/03/2024 - 15:16