Geç Kayıt Uluslararası Öğrenci, DGS, Azami Eğitim Süresini Dolduran ve Af Kanunu ile Gelen İngilizce Hazırlık Öğrencileri Muafiyet Sınav Duyurusu ve Sınıf listeleri
Geç Kayıt Uluslararası Öğrenci, DGS, Azami Eğitim Süresini Dolduran ve Af Kanunu ile Gelen İngilizce Hazırlık Öğrencileri Muafiyet Sınav Duyurusu ve Sınıf listeleri
2026-27 Akademik yılına geç kayıt yaptırmış uluslararası öğrencilerimiz, DGS ile kayıt yaptırmış olan öğrencilerimiz, zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfını azami iki yıl içinde başarıyla tamamlayamama gerekçesiyle programdan ilişiği kesilen öğrencilerimiz ile 7592 Sayılı Af Kanunu kapsamında kayıt yaptıran ve İngilizce hazırlık okuması gereken öğrencilerimiz için İngilizce Muafiyet Sınavı, 24.09.2026 tarihinde saat 13:00‘da İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Kuzey kampüste yüz yüze olacaktır.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) düzenlemeleri gereği, öğrenci numaraları ve tam isimler açık şekilde paylaşılamamaktadır. Bu nedenle listedeki bilgiler kısmen gizlenmiştir.
Buna göre:
Listede öğrenci numaranızı ararken, numaranızın ilk iki ve son iki hanesini yazıp araya dört yıldız işareti (****) koyunuz. Daha sonra bulduğunuz satırdaki adınızın ve soyadınızın baş harflerini kontrol ediniz.
Örnek:
45334389 numaralı Jane Doe isimli öğrenci için 45****89 şeklinde arama yapınız. Daha sonra ilgili satırda isminizin “4589 – J*** D**.**” olarak göründüğünü kontrol ediniz.
Lütfen sınava gireceğiniz saat ve dersliğinizi öğrenci numaranızla aşağıdaki listeden kontrol ediniz:
24.09.2026 Muafiyet Sınavı Derslik Listeleri için lütfen tıklayınız
Sınav telafisi yapılmayacaktır.
Sınav İngilizce Hazırlık Zorunluluğu olan bölümler içindir.
Öğrencilerimizin sınava gelirken dikkat etmesi gereken hususlar:
Sınav saatinden en az bir saat önce kampüste hazır bulunmak.
Öğrenci numarasını biliyor olmak. (İsim ile sınıf belirleme yapılmayacaktır.)
Geçerli kimlik, ehliyet veya pasaport bulundurmak (İstanbul Kart veya diğer belgeler geçerli değildir.)
Yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi getirmek.
Sınava girilecek dersliği önceden öğrenmiş olmak. (dilokulu.medipol.edu.tr)
Öğrencilerin saat 12:30’dan önce dersliklere girmemesi gerekmektedir.
Öğrencilerin saat 12:45'e kadar dersliklerinde olmaları gerekmektedir.
Sınav saat 13:00'da başlar ve 16:00'da biter.
Saat 13:40'tan itibaren sınav binasına öğrenci alınmayacaktır.
Sınavın ilk 40 dakikasında öğrencilerin derslikten çıkmasına izin verilmez.
Öğrencilerin yanlarında geçerli bir kimlik, ehliyet veya pasaport getirmeleri gerekmektedir. (Başka herhangi bir belge kabul edilmez.), Yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi getirilmesi gerekmektedir.
Sınav boyunca lavaboya gitmek de dahil olmak üzere, sınav salonundan çıkılmasına izin verilmeyecektir. Sınav kağıdını teslim edip sınav salonundan çıkan öğrenciler daha sonra kağıdını geri alarak sınava devam edemezler.
Sınavı bitiren öğrencilerin derhal binayı terk etmeleri gerekmektedir.
Öğrencilerimizin sınav sırasında herhangi bir bilgisayar, cep telefonu, akıllı saat, kulaklık vb. elektronik cihazı yanlarında bulundurmaları yasaktır. Bu tip cihazları refakatçilerine bırakmaları gerekmektedir.
Öğrencilerin sınava girecekleri derslikler Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereğince öğrenci numaraları ile duyurulmuştur. İsimleri ile sınav yerlerini öğrenemeyecekleri için öğrencilerimizin kayıt sırasında verilen öğrenci numaralarını biliyor olmaları gerekmektedir.
Sınavın yazılı olan ilk kısmından 75 not ve üzeri alan öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık Programından muaf olurlar. Sınavın yazılı olan ilk kısmından 60 ile 74 arası alan öğrencilerimiz 25 Eylül 2026 tarihindeki Yüz Yüze Konuşma Sınavına katılmaya hak kazanırlar. Konuşma Sınavı da 100 üzerinden değerlendirilecek olup 75 ve üzeri alan öğrenciler muaf olurlar.
Tüm konuşma sınavları YÜZYÜZE olarak yapılacaktır.
Konuşma sınavı listeleri 24.09.2026 tarihinde ilan edilecektir.
Muafiyet Sınavından 59 ve altı not alan öğrencilerimiz ile Konuşma Sınavından 74 ve altı not alan öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık okuyacaklardır.
Sınav sonuçları mebis.medipol.edu.tr üzerinden yayınlanacak olup, öğrencilerimizin MEBİS giriş şifrelerini biliyor olmaları gerekmektedir.
Öğrenci bilgileri sistemde bulunmayan ve kaydı tamamlanmamış öğrenciler sınava alınmayacaktır.
Son Güncelleme Tarihi: 23/09/2026 - 12:39