20.03.2024

Ayrımcılığı Önleme ve Eşitlik Ombudsmanlığı Ofisi’nin üç ayrı konu özelinde düzenlediği eğitimler genel olarak personelin ayrımcılığa karşı farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlenmektedir. Eğitimin temel gayesi, eşit ve sorumlu davranış ilkelerinin benimsenmesini teşvik etmek amacıyla okul içerisinde eşit muameleye dayalı profesyonel ilişkilerin geliştirilmesine katkı vermeyi amaçlamaktır.

Genel Çerçeve ve Amaç

1. Ayrımcılık: Nedir ve Nasıldır?

Eğitimin ilk basamağı, ayrımcılığın tanımı, ayrımcılık türlerinin açıklanması ve hukuki süreçlerinin özümsenmesi amacıyla gerçekleştirilmektedir. Eğitim, personelin özellikle dolaylı ayrımcılık türü olan ve fark edilmeden yapılan ayrımcılığa karşı farkındalığını arttırarak hem üniversite içinde hem de günlük yaşamda olumsuz davranışların önüne geçmeyi amaçlamaktadır.

2. Ayrımcılık: Ahlaki ve Pratik Değerlendirmeler & İMÜ Kurum Kültürü

Eğitimin ikinci basamağı, insanın fiziksel/sosyal/ruhsal özellikleri üzerine düşündürme ile birlikte herhangi bir ayrımcı davranışın insandaki etkilerini anlamak/anlatmak amacıyla interaktif olarak gerçekleştirilmektedir. Eğitimde uluslararası öğrenci bağlamında sınıf içi farklılıkların, farklılıkların bir araya gelmesinin çeşitlilikle beraber başarılı ve kuşatıcı bir eğitim anlayışının özümsenmesinin önemi ve eşitsizlik içeren davranışlar konusunda özel hassasiyetlerinin olması gerektiği vurgulanmaktadır. Eğitim, kurum içerisinde eşit, sorumlu ve kuşatıcı davranış ilkelerinin benimsenmesini teşvik ederek, insanı önemseyen ve önceleyen bir yaklaşım geliştirmek amacıyla düzenlenmektedir.

3. Üniversite Kavramı ve Kültürel Çeşitlilik

Son eğitim basamağı, üniversite kavramının ne olduğu ve olmadığı üzerine interaktif bir sohbet ortamı ile gerçekleştirilmekte ve üniversite konusu ile birlikte üniversitelerdeki uluslararası öğrencilerin kültürel çeşitlilik anlamında ülkeye ve üniversitelere kattığı önemli değerler vurgulanmaktadır. Bu sayede eğitim, var olan değerler üzerinden çok kültürlü yaşamın toplumsal düzeyde pozitif bakış açısıyla ele alınmasını teşvik ederek, bu bakış açısının güçlendirilmesiyle oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 20/03/2024 - 10:06