Ana içeriğe atla

2021 YKS Kaydını Tamamlayan Öğrencilerimiz İçin Genel Bilgilendirme

01.09.2021

  • Öğrenci belgemi nasıl alabilirim?

Kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler kayıt tarihlerinden  1 gün sonra e-devlet kapısı üzerinden  yada  MEBİS’ten talepte bulunarak e-imzalı öğrenci belgelerini alabilirler. MEBİS üzerinden öğrenci belgesinin nasıl talep edileceği ile ilgili duyuru web sitemizde yer almaktadır.

MEBİS öğrenci belgesi talebi görsel anlatım için TIKLAYINIZ.

  • Öğrenci kartımı nasıl alabilirim?

Öğrenci kartları ile ilgili bilgi http://www.medipol.edu.tr/ sitesinden süreçte yayınlanacaktır.

  • Ders seçim işlemlerimi ne zaman ve nasıl yapabilirim?

Öğrenciler http://www.medipol.edu.tr/ sitesinden yayımlanacak olan duyurular doğrultusunda ön kayıt sırasında oluşturdukları Medipol Eğitim Bilgi Sistemi (MEBİS) şifresi ile akademik takviminde belirtilen tarihler arasında ders kayıt işlemlerini yapabilirler.

Ders seçim tarihleri fakülte ve sınıf bazında farklılık gösterdiğinden; konuyla ilgili bilgi web sitesinde ilgili programın altındaki akademik takvimde yer almaktadır.

  • Dersler ne zaman başlayacak?

2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi web sitesinde ilan edilmiştir.

Ders başlangıç tarihleri fakülte ve sınıf bazında farklılık gösterdiğinden; konuyla ilgili bilgi web sitesinde ilgili programın altındaki akademik takvimde yer almaktadır.

  • Dersler ve akademik işleyiş ne şekilde olacaktır?

Konuyla ilgili https://www.medipol.edu.tr/ adresinde duyuru yayınlanmıştır. Detaylı bilgi duyuruda yer almaktadır.

  • Ders programları, saatleri ve oryantasyonlar hakkında nasıl bilgi alabilirim?

Ders programları, saatleri ve oryantasyonlar ilgili fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu tarafından takip edilmektedir. Bilgi için doğrudan ilgili bölümler ile görüşülmesi gerekmektedir.

  • Ders transferi/muafiyeti ve sınıf intibakı konusunda nereye başvurabilirim?

Üniversitemize yatay geçiş yoluyla kabul edilerek kayıt yaptıran öğrencilerin üniversiteye kayıt oldukları tarihten itibaren, eğitim öğretim döneminin ikinci haftasının sonuna kadar ilgili birime dilekçeyle başvurmaları gerekir.

Öğrencilerin başvuru dilekçesine, transferini istediği derslerin daha önceden öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu tarafından onaylanmış (mühürlü, kaşeli ve imzalı) ders içeriklerini, teorik ve uygulama saat dağılımlarını gösterir kredileri/AKTS kredileri ile notlarını gösterir not durum belgesini (transkript) eklemeleri gerekir.

Ders transfer işlemleri, dersin güncel içeriği esas alınarak tercihan akademik takvimde belirlenen ders alma-bırakma tarihine kadar sonuçlandırılır.

Ders transfer/muafiyet ve sınıf intibak işlemleri öğrencilerin kayıtlı olduğu bölümler tarafından takip edildiğinden, detaylı bilgi için ilgili bölüm/program ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

  • MEBİS’te kayıtlı olan adres ve iletişim bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?

Öğrencilerin değişmesini istedikleri güncel adres ve iletişim bilgilerini Öğrenci İşleri Birimine mail olarak iletmeleri gerekmektedir. Mailin ekinde TC Kimlik kartının fotoğrafının yer alması gerekmektedir.

  • MEBİS’te kayıtlı olan fotoğrafımı nasıl değiştirebilirim?

Öğrenciler MEBİS ‘de yer almasını istedikleri fotoğraflarını Öğrenci İşleri Birimine elden yada mail üzerinden ulaştırmaları halinde değişiklik yapılabilmektedir.

  • Kaydımı nasıl dondurabilirim?

Kayıt dondurma talebi için ilgili fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu sekreterliğine dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir. Bir öğrenciye, bir defada en çok iki yarıyıl ve tüm öğretim süresince, toplam dört yarıyıl izin verilebilir.

  • Zorunlu hazırlık sınıfı için muafiyet belgemi ve dilekçemi ne zamana kadar nereye teslim edebilirim?

Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan tüm Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Programlarına kayıt yaptıracak adayların, varsa muafiyet şartlarını sağladığına dair belge ve duyurudaki dilekçe örneğini  doldurarak [email protected] adresine, 17 Eylül 2021 tarihine kadar göndermesi gerekmektedir.

  • Zorunlu hazırlık muafiyet sınavının ne zaman ve nerede yapılacağı ile ilgili nasıl bilgi alabilirim?

Zorunlu hazırlık muafiyet sınavı ilgili duyuru Dil Okulu’nun web sitesinde ilan edilmiştir.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

  • Yurt kayıt işlemlerini nasıl gerçekleştirebilirim?

Konuyla ilgili https://yurt.medipol.edu.tr/ adresinde duyuru yayınlanmıştır.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

  • Askerlik işlemleri ile ilgili bilgi alabilir miyim?

Öğrencilerin askerlikleri 1111 sayılı askerlik kanunun 35/C maddesi ile belirlenen esaslar çerçevesinde ertelenmektedir. (http://www.asal.msb.gov.tr )

MADDE 35 C- Lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir.

Askerlik tecil işlemleri öğrencinin önlisans / lisans programına kayıt yaptırmasından itibaren okulun azami süresi dikkate alınır. EK-C2 belgesi düzenlenerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından öğrencilerin kayıt tarihlerini takip eden iki ay içerisinde ilgili askerlik şubelerine gönderilir. Bu işlem öğrencinin öğrenimi süresince bir defaya mahsus olmak üzere yapılır.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

  • İndirimli İstanbul Kartını nasıl alabilirim?

Ulaşım için İndirimli (Öğrenci) İstanbulkart başvurunuzu https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ adresinden yaparak kartınızı adresinize kargo ile talep edebilir ya da başvuru merkezlerinden kolayca teslim alabilirsiniz.

Ayrıca kart başvurusu yapmadan da İstanbulkart Mobil Uygulamasını indirerek Dijital Öğrenci İstanbulkartınızı oluşturabilir ve indirimli kullanabilirsiniz.

İstanbulkart Mobil Uygulama ve Dijital Öğrenci İstanbulkartı ile ilgili detaylı bilgi için : https://www.istanbulkart.istanbul/istanbulkart-mobil

Konuyla ilgili görsel doküman için TIKLAYINIZ.

Son Güncelleme Tarihi: 17/08/2022 - 10:12