Ana içeriğe atla

2021 YKS İkinci Ek Yerleştirme Kontenjanları

13.10.2021

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ikinci ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercihlerini, 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemleri14 Ekim 2021 tarihinde saat 09.00’da başlamıştır ve 18 Ekim 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. 

İkinci ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2021-YKS merkezî yerleştirmede ve 2021-YKS ek yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir (2021-YKS merkezî yerleştirmede ve 2021-YKS ek yerleştirmede tercih yapmamış adaylar da ikinci ek yerleştirmede tercih yapabilirler.).

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 26-31 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır

(*Kayıt tarihleri ile ilgili bilgi 2021 YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA İKİNCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU’ndan alınmıştır.)

2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme 'Sıkça Sorulan Sorular' için TIKLAYINIZ.

ÖNEMLİ HATIRLATMA

  • 2021-YKS sonuçlarına göre TYT puanı 140-150 aralığında olan adayların OBP'leri eklenmiş yerleştirme puanı (Y-TYT Puanı) ile ,

  • AYT/YDT puanları 170-180 aralığında olan adayların OBP'leri eklenmiş yerleştirme puanları (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanları), 

 ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere adayların sonuç belgelerine yansıtılmıştır. 

Adaylar, sonuç belgelerine 07 Ekim 2021 tarihinde saat 10.15’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilmektedir.

Adayların tercih işlemlerinde yeni yansıtılan sonuç belgelerindeki puanları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Üniversitemizin 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme kontenjanları ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki butonlara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ön lisans kontenjan ve taban puanları için TIKLAYINIZ.(*)

(*En küçük puan sütununda hiçbir işaret bulunmuyorsa, kontenjanı merkezi yerleştirme ile dolmayan programları göstermektedir. Bu programları ilgili puan türünde 150 veya daha yüksek puan almış bütün adaylar tercihleri arasında gösterebilirler.)

 

Lisans kontenjan ve taban puanları için TIKLAYINIZ.(**)

(**En küçük puan sütununda hiçbir işaret bulunmuyorsa, kontenjanı merkezi yerleştirme ile dolmayan programları göstermektedir. Bu programları ilgili puan türünde 180 veya daha yüksek puan almış bütün adaylar tercihleri arasında gösterebilirler.)

Ön lisans ücret bilgileri için TIKLAYINIZ.

Lisans ücret bilgileri için TIKLAYINIZ.

Burs bilgileri için TIKLAYINIZ.

Kavacık Yerleşkesindeki programlar için TIKLAYINIZ.

Haliç Yerleşkesindeki bölüm ve programlar için TIKLAYINIZ.

  • Havacılık Yönetimi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programlarını tercih edecek adaylar için;

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı,

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

 (ÖSYM kılavuz bilgisi Bk. 10)

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programını tercih edecek adaylar için

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı

2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.*).

5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

(ÖSYM kılavuz bilgisi Bk. 10)          

Son Güncelleme Tarihi: 13/12/2022 - 16:08