İstanbul Medipol Üniversitesi, bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Toplumsal Katkı Komisyonu Ödül Töreni’nde, insanlığa ve topluma değer katan 22 projeyi ödüllendirerek, bu projelerin sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlama misyonunu onurlandırdı.
İstanbul Medipol Üniversitesi Toplumsal Katkı Komisyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Toplumsal Katkı Komisyonu Ödül Töreni” sona erdi. Topluma fayda sağlayan projeleri ödüllendirerek bu anlayışı sürdürülebilir bir geleceğe taşımayı amaçlayan törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Öztürk, Genel Sekreter Doç. Dr. Semih Korkut, Toplumsal Katkı Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Türkan Yiğitbaşı ile İstanbul Medipol Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın başta olmak üzere Toplumsal Katkı Komisyonu Üyeleri, proje yürütücüleri, proje ekipleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katılım gösterdi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan törende 22 proje yürütücüsüne plaket takdim edilirken, komisyon üyelerine ve komisyona destek veren idari personele teşekkür belgesi verildi.
PROF. YİĞİTBAŞI ANADOLU İNSANININ İYİLİĞİNE VURGU YAPTI
Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Toplumsal Katkı Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Türkan Yiğitbaşı konuşmasının başında “İyilik yapmak sadece başkalarına değil, en çok iyilik yapana iyi gelir.” sözüne hatırlatma yaptı. Yiğitbaşı, Anadolu’nun yardımlaşma kültürünü hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: “Anadolu insanı, tarih boyunca iyilik yapmaya ve dayanışmaya önem veren değerlere sahip olmuştur. İslam dininin iyiliği, yardımlaşmayı ve merhameti teşvik eden etkisi; göçebe kültüründen tarım kültürüne geçişle şekillenen imece anlayışı; güçlü aile ve akrabalık bağlarının beslediği yardımlaşma ruhu; misafirperverlik geleneği zor zamanlarda bir araya gelerek dayanışma bilinci gibi birçok değere sahibiz. Ancak, bu değerlerin önemini bazen yeterince fark edemiyoruz.”
PROF. YİĞİTBAŞI: KOMİSYON 2023’TE KURULDU
Toplumsal Katkı Komisyonunun 6 Şubat 2023'te kurulduğunu hatırlatan Yiğitbaşı, şöyle dedi: “Gönüllülük esasına dayalı olarak üst yönetimimizin desteğiyle kurulan komisyonumuz, yaklaşık iki yıldır her ay düzenli olarak toplanıyor ve toplumumuza hangi alanlarda katkı sağlayabileceğimizi tartışıyor. Ayrıca toplumsal katkı proje başvurularını değerlendiriyor. Bu törende süresi en az iki ay olan, yürütücüsü Medipol Üniversitesinin akademik veya idari personeli olan, bütçesi tamamlanmış 22 proje ödüle layık görüldü. Bu projeler, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına katkı sağlarken dezavantajlı gruplara da önemli destekler sundu.”
KORKUT: MEDİPOL, TOPLUMSAL KATKIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR
İstanbul Medipol Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Semih Korkut ise açış konuşmasında mesleki deneyimlerinden bahsederek üniversiteye katıldıktan sonra gözlemlediği farklılıkları ve üniversitenin gelişimini takdirle dile getirdi. Korkut, “Buraya geldiğimde nelerle karşılaşacağımı tam olarak bilemiyordum. Ancak üç ayın sonunda buranın son derece verimli bir çalışma ortamı sunduğunu fark ettim. Çalışma arkadaşlarımızın hepsi oldukça donanımlı. Kariyerim boyunca farklı üniversitelerde görev yaptım, ancak toplumsal katkının bu denli ön planda olduğu bir çalışma ortamına hiç rastlamadım. Toplum yararına yapılan işler için gösterilen çaba gerçekten mutluluk verici.” ifadelerini kullandı.
PROF. ÖZTÜRK: MEDİPOL AİLESİ OLARAK DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Öztürk ise törenin açış konuşmasında üniversitenin toplumsal katkıyı artırmaya yönelik kararlılığını vurguladı. Öztürk, “Bu törende insanlığa hizmet eden projeleri ödüllendirerek, bu anlayışı sürdürülebilir bir geleceğe taşımak için toplandık.” dedi. Küresel sorunların hızla çözüm beklediğine dikkat çeken Öztürk, “İklim değişikliği, kaynakların tükenmesi gibi meseleler ortak akıl ve iş birliği gerektiriyor.” ifadelerini kullandı. Üniversitelerin bilgi üretmenin ötesinde, toplumsal dönüşüme de katkı sağlaması gerektiğini belirten Öztürk, İstanbul Medipol Üniversitesinin 2022-2026 Stratejik Planı’nda topluma fayda sağlayacak projelere öncelik verdiklerini söyledi. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine uygun projelerin üniversite için öncelik olduğunu belirten Öztürk, gelecekte disiplinler arası projeleri teşvik edeceklerini ve sürdürülebilirlik ilkelerine uygun bir gelecek inşa etmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Ödül alan projeler ve proje yürütücüleri:
1- Gebe Okulu Projesi- Prof. Dr. Nalan Karabayır
2- Polen Projesi- Dr. Öğr. Üyesi Asiye Kocatürk
3- Sınırları Aşan Çocuklar Projesi- Öğr. Gör. Dr. Elif Yurtoğlu Pek
4- Medipol Hatıra Ormanı Ağaçlandırma Projesi- Funda Ayvaz Karabağlı
5- Tomurcuklar Yeşeriyor Projesi- Öğr. Gör. Dr. Elif Yurtoğlu Pek
6- Türk Kahve Kültürü ve Geleneğinin Yaşatılması Projesi- Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin Ersin Alaca
7- Bilimin Sesi Projesi- Mustafa Çitacı
8- 7-12 Yaş Ergenliğe Doğru Gelişim Adımları Projesi- Prof. Dr. Arzu Yükselen
9- Nadir Bir Hastalıkta Rehabilitasyon Profesyonellerinin Farkındalık Programı- Kat6a Sendromu Örneği Projesi- Öğr. Gör. Merve Manga
10- Sar Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği İlk Yardım Eğitimleri Projesi- Öğr. Gör. Zekeriya Çelik
11- Cumhuriyetin 100. Yılında Sosyal Bilimler Projesi- Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu
12- Türk Toplumunda Ağır Seyirli Genetik Hastalıklara Yönelik Taşıyıcılık Araştırması Projesi- Aslı Güner Öztürk Demir
13- Spor Aracılığı ile Entegrasyon Projesi- Öğr. Gör. Yusuf Bilgi
14- Dijital Keşif: Geleceğe Dokunan Eller Projesi- Öğr. Gör. Tayyar Tepe
15- Her Kitap Bir Düş Projesi- Dr. Öğr. Üyesi Bilgesu Onur Sucu
16- Geleceğe Yeşil Miras: Liselilere İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Eğitimi Projesi- Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu
17- Deprem Bölgesindeki Aileler İçin Çocuk Gelişimi Eğitim Programı Projesi- Prof. Dr. Arzu Yükselen
18- Zorbalık Çemberini Aşmak Projesi- Prof. Dr. Servet Bayram ve Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu
19- Adet Ağrısı Sorunum Değildir Projesi- Prof. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek
20- Türetici Atölyesi / Genç Türetici” Projesi- Dr. Öğr. Üyesi Saadet Uğurlu
21- Nefes Atölyesi ve Doğru Nefes Alma Projesi- Prof. Dr. Gökhan Silahtaroğlu
22- Küçük Kahramanlar: Sanat, Bilim ve Tiyatroyla Güçlenen Yolcular Projesi- Öğr. Gör. Eser Kasapoğlu Gesoğlu
Son Güncelleme Tarihi: 20/12/2024 - 15:57