Ana içeriğe atla

Rektör Aydın, Kanal 24 TV’de konuştu

18.08.2015

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Kanal 24 TV’de ekrana gelen Üniversite Tercihleri programının konuğu oldu. Türkiye’de son yıllarda gelişen eğitim turizminden bahseden Rektö..

-Sabahattin_Aydin_Kanal24TV_Universite_Tercihleri_Programi.jpg

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, 18 Ağustos 2015 Salı günü Kanal 24 TV’de ekrana gelen Üniversite Tercihleri adlı programın konuğu oldu. Levent Doğan’ın sorularını yanıtlayan Aydın, Medipol Üniversitesi’nin kurucu dinamiğinin çeyrek asırdır var olan Medipol Sağlık Grubu olduğunu söyledi. Pek çok örnekte tıp fakültelerinin üniversitelerde sonradan kurulduğunu ifade eden Aydın, Medipol Üniversitesi olarak kurucu dinamiklerinden aldıkları güçle bu çarkı tersine çevirdiklerini ve ilk olarak tıp fakültesini kurduklarını belirtti. Aydın, sağlık alanında var olan tüm uzmanlık alanlarına dair eğitimlerin Medipol’de verildiğini söyledi. Sağlıkta insan kaynağının öneminin altını çizen Aydın, Medipol’ün sadece eğitimin verildiği bir üniversite değil, aynı zamanda araştırma faaliyetleri ile araştırmacı hekimler yetiştiren bir eğitim kurumu olduğunu söyledi.

“MEZUN HEMŞİRELERİMİZİ KENDİ HASTANELERİMİZDE İSTİHDAM ETTİK”
Rektör Aydın, Medipol Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin istihdam durumlarıyla ilgili de konuştu. Medipol Üniversitesi mezunlarını özellikle sağlık alanında kendi hastane gruplarında istihdam ettiklerini söyleyen Aydın şöyle dedi: “İlk yıl mezun verdiğimiz hemşirelerin yüzde 96’sını hastanelerimizde istihdam ettik. Bu öğrenciler Medipol’ün eğitim garantisiyle buralarda çalışıyorlar. Hastane yöneticilerimiz, hastanelerde istihdam edilen mezunlarımızdan çok memnun. Bizler de onlarla iftihar ediyoruz.”

“EĞİTİM TURİZMİ, BİZ ÜNİVERSİTELERLE BİRLİKTE GELECEK”
Rektör Aydın ayrıca, Türkiye’de özellikle vakıf üniversitelerinin sayısının artmasıyla gündeme gelen eğitim turizmi hakkında görüşlerini de dile getirdi. Eğitim turizminin, ülkemize üniversitelerle birlikte geleceğini ifade eden Aydın, bu konuda henüz sağlıklı bir artışın yaşanmadığını söyledi. Son dönemlerde Medipol Üniversitesi’nde İngilizce eğitim veren programlar açtıklarını belirten Aydın, uluslararası öğrencilerin Medipol Üniversitesi’ne olan ilgisinden söz etti. Türkiye’de okuyan yurtdışındaki öğrencilerin en az 4 yıl boyunca Türkiye’de kaldıklarını ve tüm meslek camiasını, dostunu, arkadaşını burada edindiğini dile getiren Aydın, yurtdışından gelen ve Türkiye’de okuyan öğrencilerin çok iyi eğitilmesi gerektiğini, bu öğrencilerin daha sonra memleketlerine döndüklerinde Türkiye’nin gönüllü elçileri olacaklarını söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:11