Ana içeriğe atla

Medipol TÖMER’den 150 öğrenci mezun oldu

29.07.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı iş birliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Türkçe Öğretimi Yaz Kampı’nda öğrenciler sertifikalarını aldı.

tomer_kapanis_

Uluslararası öğrencilerin Türkçeyi doğru anlayıp akıcı şekilde konuşmalarını sağlamak amacıyla kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi (Medipol TÖMER) ve Türkiye Maarif Vakfı iş birliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Türkçe Öğretimi Yaz Kampı’ sertifika töreniyle sona erdi. Programda, kampı başarıyla tamamlayan yaklaşık 150 öğrenciye katılım ve başarı belgeleri takdim edildi. Pakistan, Gine, Somali, Kongo, Kosova, Arnavutluk ve Senegal gibi farklı ülkelerden öğrencilerin yerel kostümleriyle katıldığı etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Tören sırasında öğrencilerin sergiledikleri Türkçe performanslar ise beğeni topladı. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe’nin de aralarında olduğu Maarif Vakfı’ndan yetkililer katılım gösterdi.

SEİS: TÜRKÇEYİ EVRENSEL DİL HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ
Törende konuşan Medipol TÖMER Müdürü Zekiye Seis, ‘Uluslararası Yaz Kampı’nın farklı kıtalardan öğrencileri bir araya getirdiğini söyledi. TÖMER’in Türkçenin uluslararası çapta yaygınlaşmasına destek verme amacını taşıdığını kaydeden Seis şöyle dedi: “İki hafta süren yaz kampında uluslararası öğrencilerin Türk kültürünü ve dilini öğrenmeleri amacıyla dört beceride (okuma-yazma, anlama, dinleme ve konuşma) eğitim verildi. Medipol TÖMER’in yaz kampında hedeflediği ana misyon sadece farklı ırk, dil ve dinlerin buluşmasını sağlamak değil, aynı zamanda kıtaların birlik içinde bir araya gelerek Türkçe dilinin çok sayıda millet tarafından sevilmesi ve konuşulmasını sağlamaktı. Türkiye Maarif Vakfı ile birlikte hazırladığımız yaz kampı, anadilimizin dünya dillerinden biri olmasına ve Türkçe konuşan kişi sayısını artırarak ortak kültürel değerler oluşturmasına fırsat sağlayacaktır. Değerlerimiz eğitim anlayışımızın temel taşlarıdır.”

KABAKTEPE: TEMEL HEDEFİMİZ İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK
Etkinlikte konuşan Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe ise temel hedeflerinin iyi insan yetiştirmek olduğunu söyledi. Yaz kampının başarı ile tamamlanmasından ötürü İstanbul Medipol Üniversitesine teşekkür eden Kabaktepe şöyle dedi: “Maarif Vakfı olarak iyi insan yetiştirmek temel hedefimiz. İyi insanı, adaleti esas alan, iyiliği hedefleyen, güzelliği arayan, faydalı olanı kovalayan, beslenirken iyi güzel olandan beslenen, üretirken iyi güzel faydalı olanı üreten ve bu eylemleri gerçekleştirirken hiçbir varlığın hakkına hukukuna zarar vermeyen insan olarak tanımlayabiliriz. Kızılderililerin bir sözü var, ‘Dünyayı atalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan ödünç aldık.’ İyi bir dünya için günümüzü yaşarken gelecek nesilleri de düşünmek zorundayız. Maarif Vakfı olarak ödünç aldığımız dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için hareket ediyoruz.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:12