İstanbul Medipol Üniversitesi UNAI üyesi oldu

22.05.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi “United Nations Academic Impact (UNAI)” üyeliğine kabul edildi.

Medipol_UNV_Guney_Kampus_01 (1).jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi, Birleşmiş Milletler (BM) ile barış, insan hakları, sürdürülebilir kalkınma gibi hedefleri gerçekleştirmek üzere çalışan ve 145 ülkede 1.400 üyesi bulunan “United Nations Academic Impact (UNAI)” üyesi olmaya hak kazandı. Dünyanın önde gelen üniversitelerinin de yer aldığı UNAI, 2010 yılında hayata geçerken BM prensipleri başta olmak üzere 10 temel prensibi tüm dünya insanları için uygulama amacı ile faaliyet gösteren bir girişim olarak dikkat çekiyor. İstanbul Medipol Üniversitesi de bu girişime sürdürülebilir kalkınma amaçları çerçevesinde yaptığı faaliyetler ve BM anlaşmasının uygulanmasına sağladığı destek sayesinde üye kabul edildi. Yükseköğrenim kurumları arasında araştırma ve eğitim yoluyla Birleşmiş Milletler hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamaları amacıyla eşgüdüm oluşturmayı hedefleyen girişim, bu kurumları ve BM’yi bir araya getiren ortak entelektüel sosyal sorumluluk kültürü özelliği de taşıyor. Girişimin üyesi olan kurumlar, her yıl belirlenen ilkelerden en az birini destekleyen bir aktiviteyi tamamlamak zorunda.

UNAI tarafından benimsenen 10 prensip ise şöyle:

1-Yoksulluk sorununa eğitimle çözüm getirmeye kararlılık

2-Dünya genelinde yükseköğretim sistemlerinin kapasitesini geliştirmeye kararlılık

3-Cinsiyet, ırk, din ve etnik köken ayrımı olmaksızın herkese eğitim fırsatı sunmaya kararlılık,

4-Eğitim yoluyla dünya vatandaşlığını özendirmeye kararlılık,

5-İlgilenen herkesin yükseköğrenime devam edebilmek için gereken bilgi ve becerileri edinmesine fırsat sağlamaya kararlılık,

6-İnsan haklarına, bu bağlamda sorgulama, fikir yürütme ve ifade özgürlüklerine bağlılık,

7-Eğitim yoluyla kültürler arası diyalog ve anlayışı arttırmaya, öğrenilmiş hoşgörüsüzlüğü "unutturmaya" kararlılık,

8-Eğitim yoluyla barış ve uyuşmazlık çözümünü ilerletmeye kararlılık,

9-Eğitim yoluyla sürdürülebilirliği sağlamaya kararlılık,

10-Birleşmiş Milletlerin temel ilkelerine bağlılık.

Son Güncelleme Tarihi: 13/07/2023 - 12:08