Ana içeriğe atla

Bilim insanı olmak isteyen liseli gençler Medipol’de buluştu

17.07.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Yaz Programı’ bilim insanı olmak isteyen lise öğrencilerini bir araya getirdi.

dd

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi tarafından araştırma merakı olan ve araştırma teknikleri ile ilgili becerilerini geliştirmek isteyen lise öğrencileri için düzenlenen ‘Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’ başarıyla tamamlandı. Türkiye’nin yedi bölgesinden 32 öğrencinin katıldığı program bir hafta sürdü. İstanbul Medipol Üniversitesinin teknolojik ekipmanlarla donatılmış laboratuvarlarında eğitim alan öğrenciler akademik anlamda kendilerini tanıma fırsatı yakaladı. ‘Araştır, Keşfet, Öğren’ mottosuyla düzenlenen programda öğrenciler ayrıca Medipol Mega Üniversite Hastanesi ile Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER) başta olmak üzere İstanbul’da çeşitli noktalara bilimsel ve kültürel ziyaret düzenledi.
ÖMER: GENÇ BİLİM İNSANLARINI AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ
Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Yaz Programı’ hakkında bilgi veren Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Ömer, programa katılan öğrencilerin kariyerlerini bilim adamı olarak şekillendirmek istediklerini söyledi. İstanbul Medipol Üniversitesinin programa katılan gençlere modern araştırma imkanları sunduğunu kaydeden Ömer şöyle dedi: “Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen birçoğu bilimsel proje yürütücüsü olan genç arkadaşlarımız üniversitemizde geçirdikleri süre boyunca güncel sağlık ve bilim konularında sunumlara katıldı. Lise öğrencilerinin program boyunca araştırma konuları ile ilgili sordukları sorular ve hocalarımızla yaptıkları fikir alışverişleri katılımcıların bilime olan meraklarını ciddi manada ortaya koydu. Medipol UTF olarak sağlık ve bilim alanındaki sorunları çözmeye talip olan gençlere üniversitemizin araştırma olanaklarını sunduğumuz için mutluluk duyuyoruz.”
EĞİTİMLER ÜCRETSİZ DÜZENLENDİ
Ağırlıklı olarak mezun adayı ve lise 3. sınıf öğrencilerinin katıldığı program ücretsiz olarak düzenlendi. Öğrencilerin tamamen araştırmaya odaklanabilmesi için konaklama, gıda ve ulaşım ihtiyaçları İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından karşılandı. Öğrenciler, üniversitenin kütüphane ve spor alanları vb. imkânlarından da yararlandı. Program sonunda öğrencilere sertifikaları Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil tarafından verildi.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:18