Sürdürülebilir Kalkınma Uygulamaları Dersi Kapsamında, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Projelerini Sundu

15.08.2022

Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil’in Sürdürülebilir Kalkınma Uygulamaları dersi kapsamında İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğrencileri hazırladıkları final projelerini sundu.

Medipol öğrencileri, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde yenilikçi bir bakış açısıyla projelerini hazırladı. Projeler Medipol Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burcu Yavuz Tifktikçigil tarafından değerlendirildi.

Learn and Take Action!

Uluslararası Ticaret ve Finans (İngilizce) öğrencileri 9. Sürdürülebilir Kalkınma Amacı “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” hakkında broşür ve kitapçık hazırladı. Broşürdeki QR kodunu okutarak kitapçığa erişim sağlayabilir ve SKA 9 hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu’nun Karbon Ayak İzi Ölçüldü!

Fakülte öğrencilerinden Gözdenur Yalçın, İrem Köse, Oğulcan Keskin ve Sena Nur Öztürk Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu’nun karbon ve su ayak izini ölçtükleri bir proje hazırladı. Pilot proje kapsamında, Medipol Mega Hastanesi çalışanlarından, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinden ve Medipol Üniversitesi öğrencilerinden toplanan veriler sunuldu.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Sesini Yükselt!

Uluslararası Ticaret ve Finans (İngilizce) öğrencilerinden Rabia Uyar, Dilara Sırtıkara ve Betül Ayhan hazırladıkları proje ile cinsiyet eşitsizliğine karşı seslerini yükseltti. Çeşitli mock-up broşür ve sosyal medya materyali oluşturan grup, hazırladıkları Youtube videosu ile de SKA 5 : Toplumsal Cinsiyet Eşitliği amacına dikkat çekti.

Videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Sorumlu Üretim ve Tüketim İçin Web Sitesi Hazırlandı!

Mehmet Eskici, Ozan Şahingöz, Şuayip Göksu ve Yağmur Tozan; 12. Sürdürülebilir Kalkınma Amacı olan Sorumlu Üretim ve Tüketime dikkat çekmek adına web sitesi oluşturdu. Oluşturulan site aracılığıyla sürdürülebilir üretim ve sorumlu tüketim hakkında bilgi edinebilir, Türkiye’nin sorumlu üretim ve tüketim verilerine ulaşabilirsiniz.

Web sitesi için tıklayınız.

Katıl – Temizle – Kurtar – Geri Dönüştür İle Denizlerimizi Koruyacağız!

Engin Buluryer ve Yasemin Demircioğlu toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefleyen bir uygulama geliştirdi. Aplikasyon, Katıl – Temizle – Kurtar – Geri Dönüştür hedefleri doğrultusunda anlık konum bilgilerinden veya harita üzerinden seçilen kirli su ve kirli kıyıların temizliği için oluşturulan etkinlikleri kullanıcılara haber veriyor. Oluşturulan bilgi ağı sayesinde de kıyı şeridinden toplanan çöplerin geri dönüşümüne, kıyılarımızın ve denizlerimizin temizliğine katkı sağlamak amaçlanıyor.

Tohum Kalem Projesi!

Enise Selvitopu, Hilal Hatunoğlu, Kutay Kızmazve Simge Akbaş’ın hazırladığı projede ise Pendik’te bir okul ziyaret edilerek öğrencilere sürdürülebilirlik temalı bir program hazırlandı. Program sonunda öğrencilere dağıtılan tohum kalemler doğayla buluşturuldu.

Son Güncelleme Tarihi: 04/05/2023 - 11:03