İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Azami Süresi Dolan Öğrenciler İçin Sınav Hakkı Başvuruları

16.03.2023

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44. madde kapsamında azami süresi dolan (2015 yılı ve öncesi girişli) son sınıf öğrencilerine uygulanacak ek sınav hakkı verilmiştir.

Azami Süre Sonu Ek Sınavlara Katılabilme Şartları:

• Azami süre sonu ek sınavlarına girecek öğrencilerden staj yapmayanlar talep etmeleri halinde staj yapabileceklerdir.
  • Azami süre sonu ek sınavlar sonrasında başarısız ders sayısını beşe indiremeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.
  • Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve ilişikleri kesilir.
  • Ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olanlara ise başarısız oldukları dersin sınavlarına sınırsız kez girme hakkı tanınır ve sınırsız sınav hakkı tanınan öğrenciler öğrencilik hakkından yararlanamazlar.
  • Ek sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş ve altına indirenlere üç yarıyıl
  • Ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl
  • Tüm öğrenciler için 2015-2016 güz dönemi esas olup bu tarihten itibaren programın azami süresi dikkate alınarak Ek Sınav hakkını elde etmiş olmak.

SINAV TAKVİMİ

SINAV BAŞVURU TARİHİ : 16- 22 Mart 2023 tarihleri arası

SINAV TARİHİ :  01 – 09 Nisan 2023 tarihleri arası (Sınav tarihleri akademik takvim ara sınav tarihine göre ayarlanmıştır. Akademik takvimde herhangi bir değişiklik olması halinde tarihler değişebilir.)

Sınavların ne şekilde yapılacağı (online veya yüz yüze) YÖK Kararına bağlı olarak belirlenecektir. Sınav takvimi için web ilanı takip edilmelidir.

Başvurular Fakültemiz Sekreterliğine şahsen(elden) yapılacaktır.

Sınav hakkı Akış Şeması için Tıklayınız.

Başvuru dilekçesi için Tıklayınız.

Not: ​Bu sınavlara girme hakkı olduğu halde başvuru yapmayan öğrenciler sınav hakkını kullanmış sayılacaktır.

Bu duyuru TEBLİĞ niteliğinde olup ayrıca öğrenciye yazılı tebliğ yapılmayacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: 16/11/2023 - 16:01