Amino Asitlerden Proteinlere Uzun İnce Bir Yol

BABİL.COM 'DAN SATIN AL

EGANBA.COM'DAN SATIN AL

Kitabın Konusu

“Yaratılanların en mükemmeli olan insanın en küçük yapı taşı hücredir. Hücreler dokuları, dokular da organları meydana getirir. Sağlıkta ve hastalıkta her şey hücre içindeki moleküllerin birbiri ile ilişkisinde gizlidir. Geçmişten günümüze bilim insanları bu gizemi çözmek için çalışmaktadırlar. Bu sırrın çözülmesinde en önemli etken, genetik ve genetik olmayan çeşitli hastalıklardır. Günümüzün gelişen teknolojilerine rağmen, bilmediklerimiz bildiklerimizden daha fazladır. Bu devasa bilim alanında, DNA’nın fonksiyonel birimi olan proteinler organizmanın mimarı, mühendisi gibidir ve diğer besin ögeleri gibi canlılığın devamı için elzemdir. Amino asitlerden proteinlere giden yolu özetleyen bu kitabın, okuyucularına yararlı olmasını diliyoruz.”

Prof. Dr. Nesrin Emekli