2021 -2022 Bahar Dönemi Ders Seçimi

15.02.2022

Üniversitemiz ön lisans ve lisans öğrencileri  bahar dönemi ders seçim işlemlerini 15 - 25 Şubat 2022 tarihleri arasında MEBİS’den yapacaklardır.

• Öğrenim ücreti borcunun bulunması durumunda ders seçim sayfası açılmayacağından Öğrenci Muhasebesi Birimine başvurulması gerekmektedir.
  • İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı sonucuna göre birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin ders seçim işlemleri için ücret farkını ödemeleri gerekmektedir. Ücret farkının ödenmemesi durumunda ders seçim sayfası açılmayacaktır.

İletişim ve bilgi için : [email protected]

Ders seçim işlemleri ile ilgili bilgi için TIKLAYINIZ.

Ders muafiyet/transfer işlemleri ile ilgili bilgi için TIKLAYINIZ.

Ders seçim işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler için TIKLAYINIZ.

Bahar dönemi isteğe bağlı seçmeli ders programı için TIKLAYINIZ.

Bahar Dönemi Ders Alma - Dersten Çekilme işlemleri  26 Şubat  -  4 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ders seçimi ve muafiyet işlemleri ile ilgili detaylı bilgi için ;

• Fakülte / Yüksekokul  / Meslek Yüksekokulu tarafından yayımlanacak duyuruları takip edebilir,
  • İlgili Dekanlık/Müdürlük ve danışman öğretim elemanı ile mail yoluyla iletişime geçilebilir.

MEBİS sistemine kullanıcı adı ve şifre girilerek ulaşabilir. Sisteme girişte herhangi bir hata ile karşılaşılması durumunda [email protected] adresi ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

MEBİS kullanım kılavuzunda örnek ders seçim işlemleri görsel olarak anlatılmaktadır.

25.12.2019 ve 11.03.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında isim değişikliği yapılmasına karar verilen mevcut bölüm/program isimleri ile yeni bölüm/program isimleri aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Yapılan düzenleme/isim değişikliği nedeniyle söz konusu programlarda kayıtlı olan öğrencilerin ders seçimlerini;  “BAŞKA BÖLÜM DERSLERİ” sekmesinde yer alan yeni isimli programdan yapması gerekmektedir.

Daha önceden alınarak başarısız olunan derslerin ise “BAŞARISIZ OLDUĞUNUZ DERSLER” sekmesinden seçilmesi gerekmektedir.

FAKÜLTE / MYO
ESKİ PROGRAM ADI

FAKÜLTE / MYO
YENİ PROGRAM ADI