Ana içeriğe atla

“Var Olmanın Anlamı” sergimizin açılışını Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek yaptı

02.11.2016

Medipol Üniversitesi öğrencilerinin 3. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında hazırladığı “Var Olmanın Anlamı” sergisinin resmi açılışını Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yaptı.

3f9dc3-Beykoz_Belediye_Baskani_Ziyar

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin İKSV Tasarım Bienali kapsamında hazırladığı “Var Olmanın Anlamı” başlıklı sergisinin resmi açılışını yaptı. Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı serginin açılışında Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş, verdiği destekten ötürü Başkan Çelikbilek’e bir teşekkür plaketi sundu.

22 KASIM’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLİR

“Türümüzün Tasarımı: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” temalı Bienalde öğrenciler “Var Olmanın Anlamı” başlıklı çalışmayı sergiliyor. Yrd. Doç. Dr. Aysun Ferrah Güner’in koordinatör, Yrd. Doç. Dr. Pelin Karaçar, Yrd. Doç. Dr. Nazende Yılmaz, Arş. Gör. Gülis Sevgi Kabasoğlu, sanatçı Gürol Sözen, mimarlık tarihçisi Mine Çağlar ve iç mimar Işık Fidan’ın da yürütücü olduğu proje kapsamında binlerce yıldan beri süregelen uygarlıklar ve yaşanılan çağın ikilemi; edebiyat, resim, heykel ve müzik öğeleri ile yorumlanıyor. Proje, var olmanın anlamını; güzellik ve yok etme, savaş ve barış, özgürlük ve doğa, korku ve umut, gülümseme ve ciddiyet, hayvanlar ve insanlar, renk ve renksizlik, vahşi yapılaşma ve barınma, geçmiş ve gelecek gibi kavramlarla yorumlamayı amaçlıyor. Sergi, 20 Kasım’a kadar 9.00 - 17.00 saatleri arasında Beykoz Belediyesi Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:15