“Suriye’deki istikrarsızlık, Türkiye’ye ulaşabilecek gazı engelliyor”

15.03.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mert Bilgin, Suriye’deki istikrarsızlığın Ortadoğu ülkelerinden Türkiye’ye ulaşabilecek doğalgaz boru hatlarının yapılmasını zorlaştırdığını söyledi.

7d3a9d-TRT_Avaz_Mert_Bilgin_Enerji.jpg

TRT Avaz’da yayınlanan Dünya Gündemi programının canlı yayın konuğu olan Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mert Bilgin, Suriye’deki istikrarsızlığın Türkiye’nin enerji arz güvenliğini zora soktuğunu söyledi. Bilgin istikrarsızlığın, Türkiye’ye Suriye üzerinden Mısır, Katar, İsrail ve Irak’tan ulaşabilecek doğal gaz boru hatlarının yapımını zora soktuğunu belirtti. Mevcut durumun Türkiye’nin üç yıl öncesine kadar desteklediği Arap Doğalgaz Boru Hattı’nın Anadolu’ya uzatılması projesini de ertelediğini ifade eden Bilgin, Türkiye’nin bir yandan Doğu Akdeniz gazını takip ettiğini, bir yandan da Katar’la LNG işbirliğini kuvvetlendirme arayışına girdiğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:41