‘Sınırları Aşan Çocuklar’ mutfakta

09.03.2020

Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda anneleri ile birlikte kalan 3-6 yaş arasındaki çocuklar, Medipol SBMYO tarafından hazırlanan ‘Sınırları Aşan Çocuklar Projesi’ kapsamında mutfağa girip yemek pişirdi.

d

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ‘Sınırları Aşan Çocuklar Projesi’ 24 Şubat Pazartesi günü, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisinde yer alan Adalet Anaokulu mutfağında yapılan etkinlikle başladı. Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) tarafından desteklenen proje kapsamında 2 Mart Pazartesi günü ise çocuklar İstanbul Medipol Üniversitesine misafir oldu. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağına konuk olan 3-6 yaş arasındaki çocuklar, akademisyenlerin ve öğrencilerin gözetiminde kendi hazırladıkları hamurları açarak pizza yapıp makarna pişirdi. Projenin koordinatörleri arasında yer alan öğretim görevlileri Elif Yurtoğlu Pek, Tayyar Tepe, Çağrı Alagöz ve Arş. Gör. Merih Tatlı mutfak etkinlikleri ile birlikte çocukların aşçılık mesleğini tanıdıklarını, tasarım becerilerinin gelişmesine de katkı sağlandığını belirttiler. 10 hafta sürmesi planlanan proje, kadın ceza infaz kurumlarında anneleri ile birlikte yaşayan 0-6 yaş arasındaki çocukların cezaevi sonrası tecrübe edecekleri hayata adaptasyonunu kolaylaştırmayı hedefliyor. Paydaşları arasında Adalet Anakokulu, İsfanbul, Bilim Üsküdar, Kidzania ve Alfa Metal’in yer aldığı projeye Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ile Eyüp Kömeçoğlu katkı sağlıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 16:07