Ana içeriğe atla

Prof. Kerem Alkin: Lojistik endüstrisi hayati önemde olduğunu kanıtladı

01.12.2020

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Alkin, lojistik endüstrisinin pandemi döneminde hayati öneme sahip olduğunu kanıtladığını söyledi.

 

s

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Fakültesi ile 4PL Danışmanlık ve Lojistik Hizmetleri iş birliyle “2020 Lojistik Sektörü ve 2021 Trendleri” başlıklı organizasyon düzenlendi. İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Alkin tarafından modere edilen çevrim içi organizasyona Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman, Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Düzgün başta olmak üzere lojistik sektörünün paydaşı pek çok kurum ve firmadan temsilciler katıldı. Organizasyonda 2020 yılında lojistik sektöründe meydana gelen gelişmeler ve 2021 yılından beklentiler tartışmaya açıldı.

PROF. KEREM ALKİN: SEKTÖR HAYATİ ÖNEMDE OLDUĞUNU KANITLADI
Organizasyonun açış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Alkin, lojistik endüstrisinin pandemi döneminde hayati önemde olduğunu kanıtladığını söyledi. Dünyanın pandemi krizine hazırlıksız yakalandığını ifade eden Alkin şöyle dedi: “Küresel salgın döneminde gerek yurt içi gerek yurt dışında lojistik endüstrisinin bir ülkenin ayakta durabilmesi için hayati öneme sahip olduğunu gözlemledik. Lojistik sektörü, insanların ihtiyaçlarının karşılanması ve uluslararası ticaretin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından pandemi krizinde hayati bir görev üstlendi. 18 trilyon dolar civarında olan küresel ticaretin tam anlamıyla gerçekleşebilmesi için kaç milyar metreküplük ürününün nereden nereye taşındığına baktığımızda ortalama ürün taşıma mesafelerinin 6507 kilometre olduğu bir dünyadan söz ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bu sektör, hayati önemini daha da artırarak sürdürecek. Bugün 18 trilyon dolar üzerinden konuştuğunuz küresel ticaret, 2060’ta 36, 2080’de 60, 2080’lerde ise 80 trilyon dolarları yakalayacak. Bu kadar büyük ticareti dünyanın bir noktasından bir noktasına taşıma görevi bu sektörün profesyonellerine düşüyor. Bugünden geleceği iyi planlamamız lazım.”

Programın tamamını izlemek için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 09:46